logo_image_3.png
  facebookpage  facebookgroup    instagram     twitter     viber     Youtube     email     email     phone    map   map    map                    Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο   

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί

1.   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., επανέρχεται κατόπιν σχετικής επιστολής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ), στο θέμα της στέγασης των στρατιωτικών και των οικογενειών τους, στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΑ, ΣΟΜΥ, ΣΟΕΠΟΠ, ΟΣΕΑΑΥ κλπ), οι οποίες έχουν διατεθεί για τον σκοπό αυτό, έναντι χαμηλού αντιτίμου, προκειμένου να επισημάνει έναν επιπλέον επιβαρυντικό παράγοντα που έχει προκύψει με την έκδοση της πρόσφατης Υπουργικής απόφασης που δημοσιεύθηκε με το (β) σχετικό.

2.   Συγκεκριμένα στο άρθρο 2 παράγρ. 1β της Υπουργικής Απόφασης προβλέπεται:

«β. Οι μεταθέσεις στελεχών βαθμού Δεκανέα και αντιστοίχων μέχρι και Αντισυνταγματάρχη και αντιστοίχων διατάσσονται μετά τη συμπλήρωση τριετούς τουλάχιστον συνεχούς υπηρεσίας σε μία υπηρεσία, με την επιφύλαξη ειδικότερων διατάξεων της παρούσας….»

3.   Με τους ισχύοντες Στρατιωτικούς Κανονισμούς Στέγασης, η χρονική διάρκεια στέγασης των στρατιωτικών οικογενειών που διαμένουν στα Οικήματα στέγασης, είναι κατά βάση διετής. Αυτό θα έχει ως συνέπεια ακόμη και τα στελέχη που κατά την μετάθεση τους σταθούν τυχερά και στεγαστούν στα στρατιωτικά οικήματα, θα αναγκαστούν να κάνουν μετά το πέρας της διετίας, εσωτερική μετεγκατάσταση στη Φρουρά, με την ανεύρεση νέας οικίας για ένα χρόνο, υποβάλλοντας σε επιπλέον έξοδα μετακόμισης και σε σημαντική ταλαιπωρία, τόσο τον εαυτό τους, όσο και τα μέλη της οικογένειάς τους.

4.   Για την εξάλειψη της ανωτέρω δυσλειτουργίας η ΠΟΜΕΝΣ επαναφέρει την πρόταση που είχε διατυπώσει με το (α) σχετικό, (παράγρ 4ζ), για την καθιέρωση συνεχούς στέγασης για τρία (3) χρόνια, για το σύνολο των Στρατιωτικών που διαμένουν σε στρατιωτικά οικήματα στέγασης.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί

5.   Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΟΜΕΝΣ με αίσθημα ευθύνης έναντι των μελών της και εκπροσωπώντας το σύνολο των εν ενεργεία στρατιωτικών έχει καταθέσει με το (α) σχετικό (https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1148-pomens-stegasi-prosopikoy-lyseis-yparxoun), ένα ολοκληρωμένο πλέγμα προτάσεων προκειμένου να θέσει προς συζήτηση και περαιτέρω διαβούλευση, προτάσεις τροποποίησης των κανονισμών των Γενικών επιτελείων που καθορίζουν το πλαίσιο στέγασης των Στρατιωτικών.

6.   Οι προτάσεις αυτές κινούνται σε δύο επίπεδα, αφενός της θέσπισης αντικειμενικών κριτηρίων για την αποφυγή άνισης - διακριτικής μεταχείρισης καθώς και φαινομένων ευνοιοκρατίας ως προς την επιλογή των δικαιούχων στέγασης, αφετέρου δε της λήψης πρωτοβουλιών και συγκεκριμένων μέτρων που θα αμβλύνουν το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες στρατιωτικοί.

Προτείνεται παράλληλα, η σύσταση ομάδας εργασίας αποτελούμενη από προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, των Γενικών Επιτελείων και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας μας, για την επεξεργασία αυτών των προτάσεων και την κατάθεση ενός πλήρους σχεδίου αντιμετώπισης του θέματος.

7.    Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377.

 

                                                                                                                Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

Loading...
 

                              

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΜΕΝΣ

Χάρτης Ενώσεων

Χάρτης Ενώσεων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ

Αναζήτηση Ένωσης

Αναζήτηση Ένωσης

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Θεσσαλία

Μακεδονία & Θράκη

Ήπειρος

Κρήτη

Νήσοι Βορείου Αιγαίου

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας