logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

   Αξιότιμοι  κ.κ.  Υπουργοί,  Αξιότιμοι  κ.κ.  Βουλευτές  της  Διαρκούς Επιτροπής  Εθνικής  Άμυνας  και  Εξωτερικών  Υποθέσεων,  Αξιότιμε  κ.  Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, ως  νόμιμος θεσμικός εκπρόσωπος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων της, επανέρχεται για να αναδείξει προβλήματα που έχουν ανακύψει με την έκδοση της νέας Υπουργικής Απόφασης του (γ) σχετικού, που αφορά την Παραµετροποίηση Κριτηρίων Μεταθέσεων των Στελεχών όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

2.   Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. κατόπιν του (η) σχετικού έγγραφου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.Π.Ε.ΗΠ.), μεταφέρει την μεγάλη απογοήτευση αλλά και την αγανάκτηση  συναδέλφων μας που υπηρετούν στην παραμεθόριο περιοχή του Δήμου Πωγωνίου (ελάχιστα χλμ από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα) οι οποίοι τον Μάρτιο είδαν να αυξάνεται η μοριοδότησή τους  και μάλιστα στην Κατηγορία «ΙΙβ» (από 0,5 σε 3 μόρια τον μήνα)   γεγονός που ήταν εδώ και χρόνια πάγιο αίτημα της Ε.Σ.Π.Ε.ΗΠ όπου με σειρά εγγράφων της είχε αναδείξει για το σύνολο της Φρουράς Ιωαννίνων όπου περιλαμβάνει τους Δήμους Ιωαννίνων-Πωγωνίου.

3.   Προς μεγάλή μας έκπληξη λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των μορίων είδαμε να αλλάζει εκ νέου η μοριοδότηση των στελεχών προς το χειρότερο,  τόσο η  ατομική τους μοριοδότησή  αλλά και η κατηγορία φρουράς που υπηρετούν.

4.   Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Σ.Π.Ε.ΗΠ την 28 Ιαν 2021 http://espeep.gr/index.php/1057-2021-01-28-06-37-04, δημόσια είχε εκφράσει τις ευχαριστίες της προς την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ τον Υπουργό κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και τον ΥΦΕΘΑ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή που αναγνώρισε το δίκαιο αίτημά της ένωσης και δεσμεύτηκε για την άμεση λύση του καθώς και προς την Βουλευτή Ιωαννίνων κ Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα η οποία είχε θεσει το θέμα της μοριοδότησης των Στρατιωτικών της Φρουράς Ιωαννίνων σε συνάντησή της με την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, λαμβάνοντας και η ίδια όπως είχε ανακοινώσει τη δέσμευση του κ Υπουργού ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα δοθεί λύση στο χρόνιο αίτημα των συναδέλφων της Ηπείρου.

5.    Παρά τις παραπάνω υποσχέσεις η αδικία συνολικά εις βάρος των συναδέλφων που υπηρετούν στην Ήπειρο όχι μόνο συνεχίζεται αλλά αυξάνεται, καθώς με την έκδοση της (γ) σχετικής Υπουργικής  Απόφασης του ΥΠΕΘΑ όχι μόνο δεν αυξάνεται η μοριοδότηση όπως προαναφέραμε στην περιοχή της Ηπείρου αλλά μειώνεται για τους συναδέλφους που υπηρετούν σε παραμεθόριες μονάδες των Δήμων Κόνιτσας και Φιλιάτων όπου από Φρουρές Κατηγορίας «ΙΙα» (4 μόρια το μήνα) μεταφέρθηκαν στις Φρουρές Κατηγορίας «ΙΙβ» (3 μόρια το μήνα), δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα στα στελέχη καθώς την τελευταία πενταετία  παρατηρούν να αυξάνονται τα μόρια σε πολλές περιοχές ακόμη και του εσωτερικού, σε αντίθεση με τις περιοχές παραμεθορίου της Ηπείρου (Δήμου Πωγωνίου, Κόνιτσας και Φιλιατών), που παραμένουν μειωμένες η μειώνονται ακόμη περισσότερο.

6.   Κατόπιν όλων των παραπάνω και προκειμένου να αποκατασταθεί  επιτέλους η χρόνια και οφθαλμοφανέστατη αδικία στην μοριοδότηση των στρατιωτικών της Ηπείρου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. προτείνει:

      α. Οι περιοχές των Δήμων Ιωαννίνων - Πωγωνίου να συμπεριληφθούν στις Φρουρές Κατηγορίας «ΙΙβ» τουλάχιστον και να λαμβάνουν 3 μόρια το μήνα, καθώς οι παραπάνω φρουρές έχουν όλα τα χαρακτηριστικά  που αναφέρει το ΥΠΕΘΑ σε απάντησή του στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, (κλιματολογικά, απόσταση από μεθόριο, υποδομές, μέσα μεταφοράς, πληθυσμός, τουρισμός) και μειονεκτεί σημαντικά απέναντι στους Δήμους Φλώρινας και Καστοριάς όπου οι Στρατιωτικοί που υπηρετούν εκεί, λαμβάνουν τα εξαπλάσια μόρια σε σχέση με την Φρουρά Ιωαννίνων και Πωγωνίου.

      β. Άμεση διόρθωση των αδικιών στη μοριοδότηση των Φρουρών Κόνιτσας και Φιλιατών με την μεταφορά τους στις Φρουρές Κατηγορίας «ΙΙα» όπου ανήκαν με την (α) όμοια Υπουργική Απόφαση  Παραµετροποίησης Κριτηρίων Μεταθέσεων των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων του 2018.

7.   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. όπως έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη, θα συνεχίσει να πορεύεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με αποτελεσματικές παρεμβάσεις σε ανώτατα θεσμικά επίπεδα, καταθέτοντας συγκεντρωτικά τις προτάσεις της έως ότου επιλυθούν και τα λοιπά προβλήματα που υπάρχουν στην Υπουργική Απόφαση για την Παραμετροποίηση Κριτηρίων Μεταθέσεων Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων, με απώτερο σκοπό την εξάλειψη των  χρόνιων αδικιών  στα  πλαίσια  της δικαιοσύνης, των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης αντιμετωπίζοντας τις όποιες  διακρίσεις.

8.   Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι με  τα (δ), (ε), (στ) και (ζ) σχετικά έγγραφά μας

σας έχουμε υποβάλλει τεκμηριωμένες προτάσεις για σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από την άμεση εφαρμογή της νέας Υπουργικής Απόφασης του (γ) σχετικού από το 2022 και αφορούν την παραμετροποίηση των κριτηρίων μεταθέσεων  στελεχών που συνδέονται με την μοριοδότηση του κάθε στελέχους και είναι άρρηκτα συσχετισμένες με τις τοποθετήσεις – μεταθέσεις.

9.    Εισηγητές θέματος: Τχης (ΠΖ) Θεοδώρου Γεώργιος Πρόεδρος Ε.Σ.ΠΕ. ΗΠΕΙΡΟΥ τηλ 6937453787.

10.  Χειριστής θέματος: Αντιπρόεδρος Διοικητικών Θεμάτων και Προσωπικού, Τχης (ΑΠΒ) Κουτσίδης Θεόδωρος τηλ. 6944055135.

 

Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία     

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γιώργος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...