logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, σας ενημερώνει κατόπιν καταγγελίας της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κω (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΩ.), ότι τα φαρμακεία της Π.Ε. των Δωδεκανήσων, αρνούνται να καλύψουν την όποια φαρμακευτική αγωγή μέσω της νόμιμης συμμετοχής για το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι αυτοί να υποχρεώνονται να καταβάλουν εξ’ ολοκλήρου το κόστος της φαρμακευτική δαπάνης.

2.  Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το (γ) σχετικό, ενημερωθήκαμε πως η νέα σύμβαση που υπεγράφη από το ΥΠΕΘΑ με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου, δεν δύναται να καλύψει το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.) και στα ιδιωτικά φαρμακεία δεν θα εκτελούνται συνταγογραφήσεις φαρμάκων, λόγω εκκρεμοτήτων του Ταμείου του Π.Ν. προς το Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσων.

3.  Επισημαίνεται ότι ανάλογα προβλήματα είχαν προκύψει κατά το πρόσφατο παρελθόν και για το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετεί στην Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου αλλά και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης τα οποία επιλύθηκαν μετά από την ανάδειξη τους από την Ομοσπονδία μας με τα (α)  (https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/882-pomens-ti-symvainei-me-tin-farmakeftiki-kalypsi-ton-stelexon-tis-p-a)

και (β) όμοια https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1283-pomens-farmakeftiki-perithalpsi-prosopikoy-polemikis-aeroporias

4.  Όπως γίνεται κατανοητό η παραπάνω εξέλιξη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία υπηρετούν αγόγγυστα και κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες την Πατρίδα, καταβάλλοντας κανονικά τις εισφορές τους προς το Κράτος και αξιώνουν  την ισότιμη  αντιμετώπιση με το σύνολο των Ελλήνων ασφαλισμένων. Εν μέσω πανδημίας του COVID-19 αλλά και των αυξημένων υποχρεώσεων των συναδέλφων μας, η αποκατάσταση της ομαλής χορήγησης φαρμακευτικών αγωγών για το σύνολο του προσωπικού  και των τριών Κλάδων του ΥΠΕΘΑ και των οικογενειών τους, αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας. 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί 

5.  Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, καλούμε την πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία να ενσκήψουν με προσοχή στο συγκεκριμένο πρόβλημα, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση και χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, επίλυση του. Επιπρόσθετα ζητούμε όπως εξεταστούν όλες οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί από τα Γενικά Επιτελεία και τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας ως προς τη δυνατότητα σύναψης νέων συμβάσεων των Φαρμακευτικών Συλλόγων με το ΥΠΕΘΑ στις οποίες θα συμπεριλαμβάνεται προς κάλυψη το σύνολο των στρατιωτικών και των τριών Κλάδων των ΕΔ.

6.  Καλούμε επίσης τον Φαρμακευτικό σύλλογο Δωδεκανήσου, σε αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς των ασφαλισμένων Στρατιωτικών να αποσύρει για εύλογο χρονικό διάστημα τις όποιες ενστάσεις υπάρχουν, ως προς την εφαρμογή της σύμβασης με το Πολεμικό Ναυτικό, προχωρώντας στην απρόσκοπτη χορήγηση φαρμάκων προς τα στελέχη του, προκειμένου να υπάρξει ικανός χρόνος για την εξεύρεση κατάλληλης και ενδεδειγμένης λύσης.

Το θέμα της ομαλής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης γενικότερα, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση της «Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.» και όλων των Ενώσεων Στρατιωτικών της Χώρας και το ανωτέρω γεγονός θα το παρακολουθούμε στενά μέχρις αποκαταστάσεως του. 

Παρακαλούμε για την συναίσθηση της ευθύνης όλων μας. 

7. Εισηγητής θέματος: Πρόεδρος Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΩ: Επχίας (ΥΓ) Ιωάννης Δημόπουλος, τηλέφ. 6932330042.

8. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Αντισμήναρχος (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377.

Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία     

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

  

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...