logo_image_3.png
  facebookpage  facebookgroup    instagram     twitter     viber     Youtube     email     email     phone    map   map    map                    Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο   

               

     Αξιότιμοι  κ.κ.  Υπουργοί,  Αξιότιμοι  κ.κ.  Βουλευτές  της  Διαρκούς Επιτροπής  Εθνικής  Άμυνας  και  Εξωτερικών  Υποθέσεων,  Αξιότιμε  κ.  Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., σας μεταφέρει κατόπιν σχετικής επιστολής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ν.Τ.Α.), την δυσαρέσκεια στελεχών για το γεγονός ότι στο Νοσηλευτικό Προσωπικό του ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) των Στρατιωτικών Νοσοκομείων της Αττικής και αλλού, έχουν ανατεθεί επιπρόσθετα των καθηκόντων τους και καθήκοντα καταγραφής - παραλαβής και φύλαξης των τιμαλφών, χρημάτων και εγγράφων, τα οποία δυνητικά φέρουν μαζί τους ασθενείς κατά την εισαγωγή τους στο ΤΕΠ. 

2.    Το γεγονός αυτό καθιστά το Νοσηλευτικό Προσωπικό, προσωπικό ασφαλείας - φύλαξης, αναθέτοντας τους εργασίες οι οποίες εκφεύγουν των καθηκόντων τους, όπως αυτά, ειδικά για τους νοσηλευτές των ΤΕΠ, περιγράφονται:

        α.  Από την Υπουργική Απόφαση με Αριθμ. Υ4δ/Γ.Π. οικ. 22869 (ΦΕΚ 874/2012) περί οργάνωσης – λειτουργίας – στελέχωσης των ΤΕΠ των Νοσοκομείων και

         β.  Όπως συνάγεται από τα καθήκοντα ειδικευμένων νοσηλευτών (ΦΕΚ 106/1988) και ειδικής εκπαίδευσης νοσηλευτών χειρουργείου (ΦΕΚ 424/1996) – αιμοδοσίας (ΦΕΚ 448/1996) – ογκολογικής (ΦΕΚ 500/1996) – αναισθησιολογίας (ΦΕΚ 516/1996) – νεφρολογίας (ΦΕΚ 38/1996).

3.     Κατόπιν των ανωτέρω και για να μπορεί το νοσηλευτικό προσωπικό των ΤΕΠ να εκτελεί αναπόσπαστο τα σημαντικότατα καθήκοντά του, που όπως όλοι καταλαβαίνουμε ότι και το ένα λεπτό μπορεί να είναι καθοριστικό για την ζωή ασθενούς, προτείνεται η απεμπλοκή του νοσηλευτικού προσωπικού από το πάρεργο της ασφάλειας – φύλαξης τιμαλφής – χρημάτων – εγγράφων που τυχών φέρουν οι ασθενείς και τα εν λόγω καθήκοντα να ανατεθούν:

         α.  Στην Γραμματεία ΤΕΠ που σε συνεργασία με το Γραφείο Ασφαλείας θα ορίσει σχετική επιτροπή η οποία θα καταγράφει – παραλαμβάνει τα τιμαλφή – χρήματα – έγγραφα των ασθενών, στις περιπτώσεις που απαιτείται η αφαίρεσή τους, ενυπόγραφα σε Πρωτόκολλο Παραλαβής και θα τα παραδίδουν για την αποθήκευση και φύλαξη τους στο ταμείο του Νοσοκομείου, το οποίο με την σειρά του θα πρέπει να έχει κατάλληλους «χώρους» εξασφάλισης των προαναφερομένων υλικών αλλά και των απολεσθέντων ομοίων. 

         β. Σε περιπτώσεις διακομιδής ασθενών με ασθενοφόρα, χωρίς συνείδηση, πολυτραυματιών, που δεν έχει γίνει πρότερη καταγραφή των υλικών τους από το ΕΚΑΒ, που η κατάστασή τους κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη, οι οποίοι δεν διέρχονται από την Γραμματεία, τα ατομικά τους είδη θα παραλαμβάνονται (χωρίς καταγραφή – καταμέτρηση) εντός της αίθουσας ανανήψεως ή εντός του χειρουργείου από τον/την νοσηλευτή/τρια και θα παραδίδονται άμεσα στην τριμελή επιτροπή παραλαβής της προηγούμενης παραγράφου, για την διαδικασία καταγραφής – παραλαβής – των υλικών. Επισημαίνεται ότι θα πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την ασφαλή καταγραφή και φύλαξη των όπλων των  Αστυνομικών, οι οποίοι πιθανόν να διακομισθούν κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους. 

4.     Κρίνεται επίσης σκόπιμο στον ιστότοπο εκάστου Στρατιωτικού Νοσοκομείου να δημοσιεύεται η πολιτική «Ασφαλούς Διαχείρισης Τιμαλφών Νοσηλευομένων», καθώς επίσης αντίστοιχη ανακοίνωση πρέπει να υπάρχει και στους πίνακες ανακοινώσεων εντός των χώρων του Νοσοκομείου, στους οποίους νοσηλεύονται ασθενείς (συμπεριλαμβανομένου και του ΤΕΠ).

5.     Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Αντισμήναρχος (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377.

 

Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία     

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΜΕΝΣ

Χάρτης Ενώσεων

Χάρτης Ενώσεων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ

Αναζήτηση Ένωσης

Αναζήτηση Ένωσης

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Θεσσαλία

Μακεδονία & Θράκη

Ήπειρος

Κρήτη

Νήσοι Βορείου Αιγαίου

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας