logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

         1. Σας γνωρίζουμε ότι με τις διατάξεις των (α) και (β) σχετικών προβλέπεται η παραχώρηση χώρων εντός Στρατοπέδου από τον Ανώτατο Στρατιωτικό Διοικητή προς την Ένωση Στρατιωτικών έκαστης Περιφερειακής Ενότητας, εφόσον υφίσταται διαθέσιμος χώρος.

         2. Η Ομοσπονδία μας έχει εξηγήσει αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, η εν λόγω παραχώρηση γίνεται από το Ελληνικό Δημόσιο, ως εργοδότη, και εν προκειμένω τον Ανώτατο Στρατιωτικό  Διοικητή Φρουράς σε εκπλήρωση νόμιμης υποχρέωσής του προς την εκάστοτε Ένωση Στρατιωτικών χωρίς να τίθεται ζήτημα οικονομικού ανταλλάγματος. Οι θέσεις μας αυτές έχουν άλλωστε καταγραφεί με το (δ) σχετικό, με το οποίο το ΤΕΘΑ έχει ζητήσει τις απόψεις – προτάσεις του ΥΠΕΘΑ και των Επιτελείων επί του ζητήματος.

         3. Παράλληλα, με τη (γ) σχετική είχε προβλεφθεί η δυνατότητα να καλύπτεται το κόστος στέγασης από τα κέρδη των Στρατιωτικών Εκμεταλλεύσεων Προσωπικού του εκάστοτε τοπικού σχηματισμού.  Την εν λόγω διαδικασία έχει επισημάνει το ΤΕΘΑ εκ νέου, με το (ε) σχετικό έγγραφό του, προκειμένου για  ενώσεις που κατά το παρελθόν είχε απαιτηθεί και είχαν υπογράψει σχετικές συμβάσεις, χωρίς να έχει τοποθετηθεί τότε επί του θέματος η Ομοσπονδία μας.

         4. Με την παρούσα επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας ότι η εν λόγω παραχώρηση γίνεται χωρίς οποιοδήποτε αντάλλαγμα, όπως ακριβώς ισχύει για όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, χωρίς εξαίρεση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.1264/1982.

         Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

          5. Προς τούτο και θεωρούμε ότι θα πρέπει άμεσα να διευθετηθεί το ζήτημα που ανέκυψε με την υπογραφή στο παρελθόν ορισμένων συμβάσεων, εντελώς αποσπασματικά από ορισμένες Ενώσεις και χωρίς κατά το χρόνο εκείνο το επίμαχο ζήτημα να έχει τύχει της δέουσας επεξεργασίας.

          6. Η Ομοσπονδία μας θεωρεί ότι οι φερόμενες οφειλές των εν λόγω Ενώσεων θα πρέπει να διαγραφούν, καθόσον βρίσκονται σε αντίθεση με την κείμενη νομοθεσία. Σε κάθε περίπτωση, και αν ακόμη θεωρηθεί ότι αυτό δεν είναι σήμερα εφικτό για λογιστικούς λόγους, θα πρέπει το Ελληνικό Δημόσιο ως εργοδότης, και εν προκειμένω οι Ανώτατοι Στρατιωτικοί Διοικητές, να αναλάβει το σχετικό κόστος και να καταβάλει προς το ΤΕΘΑ τα αιτηθέντα ποσά, προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε επιβάρυνση των συγκεκριμένων Ενώσεων, αντίθετη με το γράμμα και το πνεύμα των επίμαχων διατάξεων αλλά και για λόγους ισότητας, λαμβάνοντας υπόψη την πρακτική που ακολουθείται στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

 
 

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...