logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, Αξιότιμοι κ.κ. Διευθυντές

1.   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, επανέρχεται στο θέμα που είχαμε επισημάνει με το (β) σχετικό, ως προς τη διάθεση, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023, μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, για την εκτέλεση υπηρεσίας οδηγού στα ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ, των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων των νησιωτικών και ορεινών περιοχών της χώρας.

2.   Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ είχαμε τονίσει αρχικά ότι καθ’ όσον το διακύβευμα που καλείται να υπηρετήσει η ανωτέρω ΠΝΠ είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η παροχή υπηρεσιών υγείας στους Έλληνες πολίτες, διακείμεθα θετικά ως προς την ενίσχυση των πληρωμάτων των ασθενοφόρων. Ωστόσο τονίζαμε ότι για να επιλύσει το ζήτημα η πολιτεία θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που επιβάλλονται για την λειτουργία του ΕΚΑΒ ώστε να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες επείγουσας προνοσοκομειακής περίθαλψης, αφετέρου δε είχαμε επισημάνει σοβαρά θέματα που μπορεί να προκύψουν από την απόσπαση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικότητας οδηγού και για τα οποία θα πρέπει η πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία να δεσμευθούν ως προς την επίλυση τους.

3.   Η σαφής δέσμευση της Κυβέρνησης για επίλυση του προβλήματος. σε ότι αφορά την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ και την αυστηρή τήρηση του χρονικού περιορισμού που προβλέπει η ΠΝΠ, ήτοι της 31η Δεκεμβρίου 2023, προκειμένου να σταματήσει η διάθεση πολύτιμου έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σε εμπλοκές που ουδεμία σχέση έχουν με την αποστολή του, παραμένει μέχρι σήμερα γράμμα κενό περιεχομένου καθόσον παρατείνεται για άγνωστο χρονικό διάστημα η εμπλοκή των συναδέλφων μας.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, Αξιότιμοι κ.κ. Διευθυντές

4.    Αξιολογούμε ως σωστή την πρόθεση ενίσχυσης των ευαίσθητων  δομών του ΕΚΑΒ και του προσωπικού του, που καθημερινά δίνει με αυτοθυσία κάτω από αντίξοες και δυσμενείς συνθήκες την μάχη για την σωτηρία της ανθρώπινης ζωής. Οι Ένοπλες Δυνάμεις άλλωστε στον καιρό της ειρήνης συμβάλλουν ενεργά και προσφέρουν τα μέγιστα με το κοινωνικό τους έργο, χωρίς βέβαια να απομειώνεται το κύριο επιχειρησιακό έργο τους.

5.    Η ικανότητα ωστόσο των ΕΔ να ανταποκρίνονται σε κάθε δύσκολη αποστολή που τους ανατίθεται, δεν πρέπει να αποτελεί διαρκές άλλοθι στην χρησιμοποίησή τους, σε ανάγκες που αδυνατούν να υλοποιήσουν έτερα Υπουργεία ή στην ολιγωρία λήψης των απαραίτητων αποφάσεων από τις ηγεσίες των Υπουργείων αυτών.

6.   Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Αντισμήναρχος (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377.

 

Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Κυριακάκης

Ανχης (ΕΜ)

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...