logo_image_3.png
  facebookpage  facebookgroup    instagram     twitter     viber     Youtube     email     email     phone    map   map    map                    Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο   

Θεσμική εκπροσώπηση στρατιωτικών

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ.κ. Αρχηγέ,          

  1.  Παρά τις σαφείς διατάξεις του άρθρου 30Γ του Ν.1264/1982, όπως έχει τροποποιηθεί με το άρθρο 50 Ν.4407/2016 και το άρθρο 26 Ν.4494/2017, και παρά την ύπαρξη δικαστικής απόφασης που έχουν θέσει ένα τέλος στις όποιες αμφισβητήσεις και διαμάχες,  κάποιοι επιθυμούν να υποδαυλίζουν και να συντηρούν ένα κλίμα πόλωσης και διχασμού, που δεν ταιριάζει στο ήθος, το θεσμικό ρόλο και την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων.
  1.  Με φερόμενο “κοινό δελτίο τύπου” που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα http://www.poes.gr/epikairotita/2731-oi-protovathmies-enoseis-tis-poes-paramenoume-opos-ksekinisame-enomenes-kai-dynates, η Ομοσπονδία μας, με αφορμή την από          7 Φεβρουαρίου 2018 επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για ζητήματα εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου εκπροσώπησης των στρατιωτικών, λοιδορείται με βαρύτατες καταγγελίες και χαρακτηρισμούς.
  1.  Με την εισαγωγική φράση “η γνωστή σε όλους πλέον, ετερόκλητη παρέα, εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο”, και με το πρόσχημα της αντιπαραβολής, υπονοούνται σοβαρότατες καταγγελίες σε βάρος της Ομοσπονδίας μας και των μελών της. Συγκεκριμένα, αναφέρεται επί λέξει ότι “Δεν έχουμε κομματικές ή οποιεσδήποτε άλλες εξαρτήσεις, δεν είμαστε θεσιθήρες που δίνουμε τη μάχη για την καρέκλα, δεν λαμβάνουμε οικονομική ή άλλη ενίσχυση από καμία πολιτική παράταξη (στηριζόμαστε οικονομικά από τις μικρές συνδρομές των μελών μας), δεν υποστηρίζουμε καμία Κυβέρνηση ή Κόμμα, δεν είμαστε προνομιακοί συνομιλητές οργανώσεων που η δράση τους ελέγχεται από την Δικαιοσύνη για βαρύτατες κατηγορίες, δεν είμαστε καθ' οποιοδήποτε τρόπο κάποιο είδος κλίκας, δεν υπάρχουμε για να κάνουμε εξυπηρετήσεις, δεν είμαστε πολιτικό γραφείο”, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι οι ανωτέρω παράνομες, αντιπειθαρχικές, αντιδεοντολογικές και καταδικαστέες συμπεριφορές χαρακτηρίζουν μέλη της Ομοσπονδίας μας.
  1.  Θεμελιώδης αξία της Ομοσπονδίας μας είναι η διαφάνεια και βασικός μας στόχος και αποστολή η προάσπιση των συμφερόντων των εν ενεργεία στρατιωτικών, χωρίς οποιαδήποτε αναφορά σε κόμματα και παρατάξεις, με την απαρέγκλιτη τήρηση της συνταγματικής επιταγής περί αποχής από οποιαδήποτε εκδήλωση υπέρ ή κατά πολιτικών κομμάτων. Αναφορές σε κομματικές εξαρτήσεις, υπόγειες οικονομικές διαδρομές, σχέσεις με εγκληματικές οργανώσεις ή οποιεσδήποτε εξυπηρετήσεις κατά παράκαμψη του θεσμικού πλαισίου, αποτελούν βαρύτατες κατηγορίες, σε βάρος της Ομοσπονδίας μας και των μελών της, που υπονοούν σωρεία πειθαρχικών ή και ποινικών παραβάσεων.

            Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ.κ. Αρχηγέ,

  1.  Καλούμε την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και την Εισαγγελία Στρατοδικείου Αθηνών, να διερευνήσουν σύμφωνα με τις αρμοδιότητές τους όσα εμμέσως πλην σαφώς “καταγγέλλονται” με το ανωτέρω “κοινό δελτίο τύπου”. Είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε σε οποιαδήποτε έρευνα και έλεγχο, προς όποια κατεύθυνση και αν κινείται, για να μην καταλείπεται οποιαδήποτε υπόνοια σε βάρος του μόνου νόμιμου θεσμικού οργάνου δευτεροβάθμιας εκπροσώπησης των εν ενεργεία στρατιωτικών.
  1.  Αν όμως, όπως είμαστε βέβαιοι, όλα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο παρά συκοφαντικοί ισχυρισμοί και υπαινιγμοί, ας γνωρίζουν όσοι τους διακινούν ότι θα υποστούν άμεσα και τις ανάλογες συνέπειες και κυρώσεις.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Επγός (ΥΔΚ) Λγος (ΠΖ)

 

Loading...

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΜΕΝΣ

Χάρτης Ενώσεων

Χάρτης Ενώσεων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ

Αναζήτηση Ένωσης

Αναζήτηση Ένωσης

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Θεσσαλία

Μακεδονία & Θράκη

Ήπειρος

Κρήτη

Νήσοι Βορείου Αιγαίου

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας