logo_image_3.png
  facebookpage  facebookgroup    instagram     twitter     viber     Youtube     email     email     phone    map   map    map                    Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο   

Οικήματα Στέγασης Στρατιωτικών (Συμπληρωματικές Προτάσεις)

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί

 

  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ), με την παρούσα επιστολή επαναφέρει ένα μείζον κοινωνικό, οικονομικό και οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συνάδελφοί μας, σχετικά με το θέμα της στέγασης αυτών και των οικογενειών τους, στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων που διατίθενται για τον σκοπό αυτό.
  1. Με γνώμονα λοιπόν την εξυπηρέτηση του μέγιστου αριθμού συναδέλφων, η ΠΟΜΕΝΣ, με το από 15 Ιουνίου 2018 έγγραφο της (http://www.pomens.gr/enimerosi/329-pomens-oikimata-stegasis-stratiotikon), είχε εκφράσει τις προτάσεις της και είχε θέσει προς συζήτηση  και  περαιτέρω διαβούλευση,  το  θέμα  της  τροποποίησης  των κανονισμών των Γενικών επιτελείων που καθορίζουν το πλαίσιο στέγασης των Στρατιωτικών. Με το ίδιο αίσθημα ευθύνης συνεχίζουμε την κατάθεση προτάσεων τροποποίησης των σχετικών κανονισμών που καθορίζουν το πλαίσιο στέγασης των Στρατιωτικών.
  1. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη ότι:

α.  Η Στρατιωτική Υπηρεσία δεν συμπεριλαμβάνει ως βασικό κριτήριο  στις παραμέτρους μοριοδότησης για τα οικήματα στέγασης (ΣΟΑ - ΣΟΜΥ - ΣΟΕΠΟΠ,ΟΣΕΑΑΥ,κλπ)τις οικογένειες  των στρατιωτικών, που τα τέκνα τους σπουδάζουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Φοιτητές), σε διαφορετικές πόλεις από τον τόπο που υπηρετεί ο γονιός, με αποτέλεσμα την δύσκολη διαβίωση τόσο των τέκνων όσο και των γονιών, που αποτελεί βασικό κοινωνικό κριτήριο.

β.  Παρόλο που το νομικό πλαίσιο ορίζει ότι μετά την παρέλευση διετίας το στέλεχος εξετάζεται βάση της μοριοδότησης για μετάθεση, το πιο συχνό φαινόμενο είναι η παραμονή τουλάχιστον τριών (3) ετών σε μια φρουρά. Αυτό έχει ως συνέπεια ακόμη και τα στελέχη που στάθηκαν τυχερά και στεγάστηκαν στα στρατιωτικά οικήματα να αναγκάζονται  να κάνουν εσωτερική μετεγκατάσταση στη φρουρά  με την ανεύρεση νέας οικίας για ένα χρόνο.

  1. Προτείνεται αντίστοιχα:

α.  Η τροποποίηση των αντίστοιχων κανονισμών στέγασης των Γενικών Επιτελείων με την θέσπιση ως πρόσθετου κριτηρίου της ύπαρξης τέκνου ή τέκνων που σπουδάζουν ταυτόχρονα σε διαφορετικές πόλεις μεταξύ τους και από αυτή που υπηρετεί ο γονέας στρατιωτικός δίνοντας την δυνατότητα να επιλέγονται με το σύνολο (κατά προτεραιότητα) και όχι κατ’ εξαίρεση, με δικαίωμα στέγασης ενός (1) έτους επιπλέον από τις υπόλοιπες κατηγορίες για κάθε έναν (1) φοιτητή που σπουδάζει σε διαφορετικό μέρος από το μέρος που υπηρετεί ο γονέας του Στρατιωτικός.

β.  Η καθιέρωση συνεχούς στέγασης για τρία (3) χρόνια, για το σύνολο των Στρατιωτικών που διαμένουν σε στρατιωτικά οικήματα στέγασης

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί

 

  1. Από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, από την ώρα που θα καταταγούν μέχρι και την αποστρατεία τους είναι οι μεταθέσεις σε τόπους μακριά από τη πατρογονική τους εστία και γενικά, τα συμφέροντα τους. Το γεγονός αυτό, άρρηκτα συνδεδεμένο με την στρατιωτική ιδιότητα, γεννά σωρεία δυσκολιών τόσο στους ίδιους όσο και στις οικογένειες τους και ιδιαίτερα στο θέμα της στέγασης τους.
  1. Για την περαιτέρω αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης των Στρατιωτικών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), επαναφέρει την πρόταση της για την σύσταση ομάδας εργασίας αποτελούμενη από προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, των Γενικών Επιτελείων και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας μας, για την επεξεργασία και την κατάθεση ενός πλήρους σχεδίου αντιμετώπισης του θέματος:

 

  1. Εισηγητές:
  • Γραμματέας Μέριμνας Προσωπικού : Τζανετόπουλος Παναγιώτης
  • Τομεάρχης Προσωπικού : Κυλινδρής Γεώργιος.
  1. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού : Επισμηναγός Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377.

 

 

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ

Επγός (ΥΔΚ)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Λγος (ΠΖ)

 

 

 

Loading...

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΜΕΝΣ

Χάρτης Ενώσεων

Χάρτης Ενώσεων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ

Αναζήτηση Ένωσης

Αναζήτηση Ένωσης

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Θεσσαλία

Μακεδονία & Θράκη

Ήπειρος

Κρήτη

Νήσοι Βορείου Αιγαίου

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας