logo_image_3.png
  facebookpage  facebookgroup    instagram     twitter     viber     Youtube     email     email     phone    map   map    map                    Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο   

Συνδρομή Προσωπικού των ΕΔ στο Συντονιστικό Ρόλο της Λειτουργίας των  Δομών Φιλοξενίας Προσφύγων – Μεταναστών (HOT – SPOT)

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), κατόπιν σχετικής επιστολής, της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.) και έχοντας γίνει αποδέκτρια διαμαρτυρίας αυξημένου ποσοστού συναδέλφων μας, επαναφέρει το πρόβλημα σχετικά με την εμπλοκή τους σε αποστολές ξένες προς το αμιγώς στρατιωτικό αντικείμενο, στο πλαίσιο του συντονιστικού ρόλου που τους έχει ανατεθεί για τη λειτουργία σειράς Δομών Φιλοξενίας Προσφύγων – Μεταναστών (HOT – SPOT).
  1. Το φαινόμενο της συνεχιζόμενης εισροής μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, αποτελεί αντικείμενο ιδιαίτερης ανησυχίας για την κοινωνία μας και η αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος αποτελεί επιτακτική ανάγκη.
  1. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, στα πλαίσια προάσπισης του εθνικού συμφέροντος, δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχες. Ενεπλάκησαν κατά το αρχικό στάδιο, απoδεικνύοντας για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο οργανωτικού χαρακτήρα για το οποίο διακρίνονται.
  1. Ωστόσο η συνέχεια δεν μας επιφύλαξε κάποια μεταβλητότητα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας παρέμειναν ο κύριος διαχειριστής του προβλήματος, με τους υπόλοιπους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και των ΟΤΑ να αρκούνται σε δευτερεύοντα ρόλο.

          Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

  1. Σύμφωνα με τα ισχύοντα θεσμικά κείμενα, η κυρίαρχη αποστολή των ΕΔ, είναι η προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας. Τα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, θεσμικά εμπίπτουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα άλλων κρατικών φορέων, που διαθέτουν κατάλληλο προσωπικό, μέσα, εμπειρία και τεχνογνωσία. 
  1. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενστερνιζόμενα στο έπακρο τον όρκο που έχουν δώσει, μεριμνούν για τη διασφάλιση των μειζόνων αγαθών, της ελευθερίας, της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και εκεί πρέπει να μείνουνε εστιασμένα και απερίσπαστα.
  1. Συνεπώς, εκτιμάται ότι επιβάλλεται η εξέταση του θέματος, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η απαγκίστρωση των ΕΔ από το συντονιστικό ρόλο διαχείρισης του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος. Τα στελέχη πρέπει να επιστρέψουν στα πεδία των ασκήσεων και όπου αλλού επιβάλλεται εκ της αποστολής τους.
  1. Εισηγητής θέματος, Τομεάρχης Γραμματείας Μέριμνας Προσωπικού: Τχης (ΔΒ) Πέτρος Μούστος, τηλ. 6936158679.
  1. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός Νικόλαος Παναγιωτίδης τηλ. 6983503377, email: .

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Λγος (ΠΖ)

 

 

Loading...

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΜΕΝΣ

Χάρτης Ενώσεων

Χάρτης Ενώσεων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ

Αναζήτηση Ένωσης

Αναζήτηση Ένωσης

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Θεσσαλία

Μακεδονία & Θράκη

Ήπειρος

Κρήτη

Νήσοι Βορείου Αιγαίου

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας