ΘΕΜΑ:   Δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.)

 

               Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,

  1.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), μετά την άμεση και θετική ανταπόκριση της Υπουργού κ. Όλγας Γεροβασίλη για δωρεάν μετακίνηση των στελεχών των Σ.Α. με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.), θέτει για ακόμη μία φορά το θέμα του ολοένα αυξανόμενου κόστους μετακίνησης των Στρατιωτικών προκειμένου να μεταβούν στην Μονάδα τους και να εκτελέσουν στο ακέραιο το καθήκον τους στην πατρίδα ακόμα και σε περιπτώσεις που απαιτείται εκτάκτως η μετάβαση τους στην υπηρεσία μεταβαίνοντας σ’ αυτήν το ταχύτερο δυνατόν με ιδία μέσα επιβαρύνοντας οι ίδιοι όλα τα έξοδα μετακίνησης.

           

  1.  Πιο συγκεκριμένα μεγάλο μέρος του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, καλείται να διανύσει καθημερινά μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να προσέλθει στις Μονάδες που υπηρετεί και αντίστοιχα να αποχωρήσει προς την περιοχή όπου κατοικοεδρεύει. Οι μετακινήσεις αυτές πραγματοποιούνται πολλές φορές μέσω των Ι.Χ. αυτοκινήτων του προσωπικού και των Μ.Μ.Μ. λόγω:

    α.   Της αδυναμίας εκτέλεσης υπηρεσιακών δρομολογίων με τα ήδη υπάρχοντα υπηρεσιακά οχήματα από όλες τις Μονάδες υπηρέτησης προς τα μεγάλα αστικά κέντρα της περιοχής ανάπτυξης τους και αντίστροφα. Το ανωτέρω πρόβλημα γίνεται πιο έντονο κατά τα Σαββατοκύριακα και τις ημέρες αργιών.  

    β.   Της μη ύπαρξη εναλλακτικού τρόπου μετακίνησης.

    γ.   Της απομακρυσμένης θέσης των στρατιωτικών εγκαταστάσεων από τον αστικό ιστό.

    δ.   Της ελαστικής τροποποίησης των ωραρίων εργασίας.

    ε.   Των έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών.

  1.  Η μετακίνηση αυτή έρχεται να επιβαρύνει τον ήδη βεβαρυμμένο οικογενειακό προϋπολογισμό, λόγω του υψηλού κόστους μετακίνησης που πολλές φορές καλείται να πληρώσει ο Στρατιωτικός.
  1.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) ως φορέας διασφάλισης και προάσπισης των εργασιακών και οικονομικών συμφερόντων των στρατιωτικών, έχοντας ως πρωτεύοντα στόχο της την προστασία του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και του οικογενειακού τους προϋπολογισμού, προτείνει:

     α. Την εξάντληση κάθε δυνατότητας ασφαλούς εκτέλεσης υπηρεσιακών δρομολογίων από τις Μονάδες για τις μετακινήσεις του προσωπικού της κατά τις καθημερινές και τις αργίες.

     β. Τη δωρεάν μετακίνηση όλων των Στρατιωτικών με τα δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.), με την επίδειξη των στρατιωτικών δελτίων ταυτότητας, όπως ακριβώς εφαρμόζεται για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, των Συνοριακών Φυλάκων και Ειδικών Φρουρών, το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος (μόνιμοι και πυροσβέστες 5ετους υποχρέωσης) και το ένστολο προσωπικό και Δοκίμων του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

   

  Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,

  1.   Τα παραπάνω μέτρα θεωρούνται επιτακτικά καθόσον αποστερούν την όξυνση των υφιστάμενων αυξημένων υπηρεσιακών και εξωυπηρεσιακών υποχρεώσεων των εν ενεργεία στρατιωτικών, εκπιπτόμενες εκ του συντάγματος, καθώς και περιστέλλει περαιτέρω το κόστος του οικογενειακού προγραμματισμού λόγω των υπαρχουσών δημοσιονομικών δεδομένων ώστε εν τέλει τα στελέχη να συνεχίσουν προσηλωμένα και με ασφάλεια στο υψηλού σκοπού έργο τους.         
  1.  Κατόπιν των ανωτέρω καλούμε τις πολιτικές αρχές που κοινοποιείται το παρόν να εξετάσουν με προσοχή το εν λόγω θέμα σε συνεργασία με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και να πράξουν αναλόγως προς την επίλυση του.
  1.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     

Δημήτριος Ρώτας   

 Επγός (ΥΔΚ)

 

Γεώργιος Θεοδώρου

Λγος (ΠΖ)

 

 

Loading...

Πείτε μας τον προβληματισμό σας

 εδώ

ή

στο Email:

Όλοι μαζί μπορούμε!!!

Εάν επιθυμείς μπορείς να γίνεις μέλος

εδώ

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598115
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 17:00

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Slider
Slider

Υπόδειξη Θεμάτων

ή αποστείλετε Email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη

Όλοι μαζί μπορούμε!!!

Slider
Slider

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598115
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 17:00

Slider
Εγγραφείτε στο Newletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις απο την ΠΟΜΕΝΣ
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας.
Slider
Joomla Extensions