logo_image_3.png

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

  1. Σας γνωρίζουμε, ότι σύμφωνα με το σχετικό, το ΓΕΣ ζήτησε από τις Διοικήσεις - Διευθύνσεις του, να διευκολύνουν τις οικογένειες των οποίων και οι δύο γονείς είναι στρατιωτικοί ή πολιτικό προσωπικό του Στρατού Ξηράς (συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών οικογενειών), σχετικά με την μεταφορά των παιδιών τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα δημοτικά σχολεία με διαφοροποίηση της ώρας προσέλευσης και αναχώρησης στην περίπτωση που δεν επηρεάζονται οι επιχειρησιακές λειτουργίες της Μονάδας- Υπηρεσίας. Οι Διοικήσεις των Μονάδων δύναται να λαμβάνουν κατά την κρίση τους μέτρα για την αναπλήρωση των ωρών απουσίας του προσωπικού από την εργασία ώστε  να τηρείται μεταξύ άλλων, απαρέγκλιτα το προβλεπόμενο από την νομοθεσία 40ωρο εργασίας εβδομαδιαίως.
  1. Η ανωτέρω διαταγή έχει ως αποτέλεσμα οι Διοικήσεις των Μονάδων να παρέχουν ώρες διευκόλυνσης έναντι περικοπής απαλλαγών από υπηρεσία, με αναλογία μία (1) απαλλαγή για κάθε οκτώ (8) ώρες απουσίας, για τα στελέχη που επιθυμούν να κάνουν χρήση της παραπάνω ευνοϊκής ρύθμισης.
  1. Ωστόσο, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε, ότι οι συνάδελφοι μας εργάζονται ήδη πέραν του 40ώρου σε εβδομαδιαία βάση και χωρίς να λαμβάνεται αυτό υπόψη στην προσπάθεια τήρησης των αναγραφομένων στο ανωτέρω σχετικό, καθόσον:

α.    Εκτελούν 24ωρες υπηρεσίες, δύο (2) κατ ελάχιστο τον μήνα, οι οποίες μπορούν να φθάσουν έως πέντε (5) για τους Υπαξιωματικούς και έως επτά (7) υπηρεσίες το μήνα για τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ).

β.    Εκτελούν εβδομαδιαία υπηρεσία σε Φυλάκια.

γ.    Καλύπτουν υπηρεσιακές ανάγκες πέραν του 8ώρου [π.χ κατά την ενεργοποίηση των Σημείων Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ)].

δ.    Συμμετέχουν σε αντιπροσωπείες και αγήματα σε μη εργάσιμες ημέρες και ώρες.

  1.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ), κατόπιν των ανωτέρω και αφουγκραζόμενη τον έντονο προβληματισμό των μελών της, προτείνει πέραν της καταγραφής των ωρών απουσίας από την υπηρεσία, των στελεχών που θα υποβάλουν αίτημα επιθυμίας χρήσης της εν λόγω διευκόλυνσης, τα κάτωθι:

                   α. Επέκταση αρχικά της δυνατότητας πουν έχουν σήμερα τα στελέχη που υπηρετούν στο Στρατό Ξηράς, στη μεταφορά των παιδιών τους στο σχολείο, στο σύνολο των στελεχών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, ανεξάρτητα αν είναι συζευγμένα με συναδέλφους στρατιωτικούς και ανεξάρτητα του εργασιακού φορέα του/της συζύγου τους.

                    β.    Καταγραφή των επιπλέον ωρών εργασίας, από το προβλεπόμενο 40ωρο εβδομαδιαίως, μετά από εκτέλεση των προαναφερθέντων υπηρεσιών της παραγράφου 2 του παρόντος εγγράφου.

                   γ.    Συμψηφισμό των απολεσθέντων ωρών απουσίας από την υπηρεσία, με τις πάσης φύσεως επιπλέον ώρες εργασίας από το προβλεπόμενο 40ωρο εβδομαδιαίως. 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

  1. Το έτος που πέρασε χαρακτηρίστηκε από το Υπουργείο Άμυνας ως Έτος Μέριμνας για το προσωπικό μας και ως εκ τούτου οι παροχές δεν πρέπει να ανταλλάσσονται με αφαίρεση δικαιωμάτων. Τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, έχοντας υψηλό φρόνημα και επαγγελματισμό, υπακούουν στις διαταγές των προϊσταμένων τους εκτελώντας το χρέος τους οποιαδήποτε στιγμή του 24ώρου και εις βάρος του οικογενειακού τους χρόνου. Το επιστέγασμα των προσπαθειών τους, δεν μπορεί να είναι η άδικη αντιμετώπιση τους την στιγμή που βρίσκονται πάντα στη θέση τους, εκτελώντας την αποστολή τους.
  1.  Εισηγητής θέματος, Τομεάρχης Γραμματείας Μέριμνας Προσωπικού: Ταγματάρχης (ΔΒ) Πέτρος Μούστος, τηλ. 6936 158679.
  1.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

   

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Λγος (ΠΖ)

 

 

Loading...

 

 

Loading...

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμός ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνεται μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνονας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις απο την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας.