logo_image_3.png
  facebookpage  facebookgroup    instagram     twitter     viber     Youtube     email     email     phone    map   map    map                    Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο   

 

ΘΕΜΑ:  Μηδενική Πρόβλεψη στον Π/Υ 2020 για Αποζημίωση Νυχτερινής Εργασίας Στελεχών Ε.Δ.

 

       Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα,

           

  1. Σύμφωνα με το άρθρο 127 παρ. Δβ του (α) σχετικού, που ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων και ισχύει από την 01 Ιανουαρίου 2017, αποφασίστηκε η χορήγηση του ποσού των 2,77 ευρώ/ώρα μικτά ως αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης για τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελούν νυχτερινή υπηρεσία.
  2. Τρία (3) χρόνια περίπου μετά από την ψήφιση του νόμου, οι στρατιωτικοί αναμένουν ακόμα να εκδοθεί η αντίστοιχη ΚΥΑ μεταξύ των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών που να καθορίζει τις λεπτομέρειες χορήγησης, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα κανείς συνάδελφος να μην αποζημιώνεται για την νυχτερινή του απασχόληση. Αντ’ αυτού και παρά την ρητή διατύπωση του νομοθέτη στο ανωτέρω άρθρο 127 παρ. Δβ του (α) σχετικού, που προβλέπει ότι:

΄΄Μέχρι την έκδοση της εν λόγω κοινής υπουργικής απόφασης εξακολουθεί να καταβάλλεται το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων που προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ. Α8 υποπερίπτωση β΄ του άρθρου 51 του ν. 3205/2003 (Α΄297) και σύμφωνα με τις σχετικές εκδοθείσες υπουργικές αποφάσεις, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν΄΄, το κράτος αποφάσισε να κόψει και το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων από τους συναδέλφους που το δικαιούνταν, εντάσσοντάς το στην προκρούστεια κλίνη της «προσωπικής διαφοράς», με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι να υποστούν περαιτέρω μειώσεις στο μισθό τους.

  1. Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε για ακόμη μια χρονιά, ότι και ο Κρατικός Προϋπολογισμός Οικονομικού έτους 2020, ο οποίος ψηφίστηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2019 από την Βουλή, δεν έχει συμπεριλάβει τα ποσά που απαιτούνται για την συμμόρφωση της Πολιτείας απέναντι στους νόμους τους οποίους η ίδια έχει νομοθετήσει, όπως την αποζημίωση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που εργάζονται τις νυχτερινές ώρες που προβλέπει το (α) σχετικό.
  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. ως φορέας διασφάλισης και προάσπισης των εργασιακών και οικονομικών συμφερόντων των στρατιωτικών, από τον Σεπτέμβριο του 2017 μέχρι και σήμερα, με τα (β), (γ) (δ) σχετικά έγγραφα της https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/78-pomens-zitame-tin-amesi-efarmogi-apozimiosis-nyxterinis-apasxolisishttps://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/237-epistoli-pomens-oli-i-alitheia-gia-ti-nyxterini-apasxolisi , https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/525-pomens-sto-fos-to-epidoma-epixeirisiakis-apasxolisis-kai-nyxterinis-apozimiosis , ζητά την άμεση εφαρμογή της διάταξης για την αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης.
  1. Επιπρόσθετα η ΠΟΜΕΝΣ τάχθηκε υπέρ της άμεσης νομικής διεκδίκησης του αυτονόητου από κάθε στρατιωτικό, δηλαδή την αποζημίωση της εργασίας του, ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από την έναρξη εφαρμογής του νέου μισθολογίου. Είναι αδιανόητο να μην εφαρμόζονται οι ήδη θεσμοθετημένες παροχές και να αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι των Ενόπλων Δυνάμεων ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Η δικαστική διεκδίκηση της εφαρμογής των προβλέψεων του νόμου μέσω των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ θα συνεχιστεί και για τα επόμενα έτη, όσο η Πολιτεία αρνείται να εφαρμόσει τα αυτονόητα.

        Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα,

 

  1. Οι Στρατιωτικοί δεν ζητούν ελεημοσύνη αλλά απαιτούν τον σεβασμό και την εφαρμογή των νόμων για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαιοσύνης και ισονομίας μεταξύ των Ελλήνων πολιτών. Ήρθε η ώρα να επιβραβεύσετε ως Κράτος, ηθικά και οικονομικά, την συνεχή προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων προς την πατρίδα αντιμετωπίζοντας τους ισότιμα με τους άλλους εργαζομένους.
  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., όπως έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη και στο παρελθόν θα συμμετέχει με όλες τις δυνάμεις της, για την εξεύρεση των αποδοτικότερων λύσεων στα προβλήματα των στρατιωτικών. Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση να προβεί στην εφαρμογή του νόμου με την άμεση έκδοση της αντίστοιχης ΚΥΑ, για την καταβολή της αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης, ως ελάχιστη αναγνώριση των πολύτιμων υπηρεσιών που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
  1. Εισηγητής θέματος, Τομεάρχης Οικονομικών Θεμάτων: Ταγματάρχης Κουτσίδης Θεόδωρος
  1. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377

                                             

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                                Ο Πρόεδρος

                     Ο Γενικός Γραμματέας

                            Δημήτριος Ρώτας

                               Επγός (ΥΔΚ)

                      Γεώργιος Θεοδώρου

                              Τχης (ΠΖ)

 

Loading...

 

https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/78-pomens-zitame-tin-amesi-efarmogi-apozimiosis-nyxterinis-apasxolisis

 

https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/237-epistoli-pomens-oli-i-alitheia-gia-ti-nyxterini-apasxolisi

 

https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/525-pomens-sto-fos-to-epidoma-epixeirisiakis-apasxolisis-kai-nyxterinis-apozimiosis

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΜΕΝΣ

Χάρτης Ενώσεων

Χάρτης Ενώσεων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ

Αναζήτηση Ένωσης

Αναζήτηση Ένωσης

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Θεσσαλία

Μακεδονία & Θράκη

Ήπειρος

Κρήτη

Νήσοι Βορείου Αιγαίου

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας