Slider

 

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) εκφράζει την ικανοποίησή της, για την ένταξη στην εφαρμογή του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΣΗΣ), από σήμερα Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, των ασφαλισμένων του ΥΠΕΘΑ/ΓΕΑ, σε ότι αφορά την ηλεκτρονική καταχώρηση και εκτέλεση συνταγών φαρμάκων.
  1. Η υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος, ήταν και είναι κύριο αίτημα της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης των στρατιωτικών και των μελών των οικογενειών τους και αποτελεί ακόμη μία δικαίωση για την Ομοσπονδία μας, καθόσον το συγκεκριμένο θέμα είχε τεθεί μετά επιτάσεως και κατ’ επανάληψη, τα τελευταία δύο περίπου χρόνια, με τα ανωτέρω σχετικά έγγραφά μας.

       α΄ https://www.pomens.gr/enimerosi/deltia-typou/354-pomens-poios-stratiotikos-de-vionei-afti-tin-pragmatikotita

       β΄  https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/456-pomens-ti-tha-ginei-me-tis-ygeionomikes-kalypseis-ton-melon-stratiotikon

       γ΄  https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/790-pomens-paroxi-ypiresion-ilektronikis-syntagografisis ]

  1. Η εφαρμογή έχει πολλαπλά οφέλη καθόσον:

       α. Συμβάλλει στον ορθότερο και ταχύτερο έλεγχο των εντολών φαρμάκων των ασφαλισμένων, διότι ελαχιστοποιεί το χρόνο αποζημίωσης των  στελεχών.        Σημειώνεται ότι η διαδικασία κοστολόγησης των φαρμακευτικών συνταγών ήταν σχετικά χρονοβόρα.

       β. Αποφεύγεται η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους, καθώς υπάρχει δυνατότητα συνταγογράφησης επαναλαμβανομένων συνταγών φαρμάκων έως και 6 μήνες χωρίς θεώρηση.

       γ. Δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα συνταγογράφησης για το πολιτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ (σε κάθε Μονάδα που διαθέτει ιατρό).

  1. Ευελπιστούμε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα δοθεί η δυνατότητα επέκτασης του συστήματος συνταγογράφησης και για περαιτέρω διευκολύνσεις του στρατιωτικού προσωπικού (πχ. Ιατρικές εξετάσεις) και θα επιλυθούν τα προβλήματα διασύνδεσης μέσω διαδικτύου, των Μονάδων της ΠΑ στο σύνολο τους, ώστε να αποκτήσουν τη σχετική πρόσβαση οι ιατροί των Υγειονομικών Υπηρεσιών, των Μονάδων αυτών.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

    5. Η βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης των συναδέλφων, αποτελεί μείζον αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ), η οποία στηρίζει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση και καλούμε τα Γενικά Επιτελεία Στρατού και Ναυτικού (ΓΕΣ-ΓΕΝ) να αναλάβουν άμεσα παρόμοιες πρωτοβουλίες, με σκοπό οι Έλληνες Στρατιωτικοί και τα προστατευόμενα μέλη αυτών, να απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες υγειονομικής υποστήριξης, ισότιμες αυτών των υπολοίπων πολιτών.

    6. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377.

 Μετά τιμής

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

     

                             Ο Πρόεδρος

                       Ο Γενικός Γραμματέας

   

                        Δημήτριος Ρώτας

                            Επγός (ΥΔΚ)

                        Γεώργιος Θεοδώρου

                                Τχης (ΠΖ)

 

Loading...

Πείτε μας τον προβληματισμό σας

 εδώ

ή

στο Email:

Ενωμένοι πιο Δυνατοί!!!

Εάν επιθυμείς μπορείς να γίνεις μέλος

εδώ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598115
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 17:00

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Slider

ΣΚΟΠΟΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. ιδρύθηκε το 2017 αποτελώντας τον θεσμικό εκπρόσωπο των εν ενεργεία σταρτιωτικών. Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι η προστασία, διαφύλαξη, προαγωγή των συμφερόντων και των θεμελιωδών δικαιωμάτων κάθε στρατιωτικού καθώς και η συμβολή για ποιοτική-ποσοτική αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

  

ΟΡΑΜΑ

Όραμα της Ομοσπονδίας είναι να αποτελεί καθημερινά τον συνεργάτη και το στήριγμα όλων των εν ενργεία στελεχών, ανεξαρτήτου βαθμού και προέλευσης. Ζητούμενο για την Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. είναι να αποτελεί σημείο αναφοράς, στην μακρά υπηρεσιακή πορεία των μονίμων στελεχών μέσα από τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

  

ΣΤΟΧΟΣ

Στόχος είναι η επίλυση προβλημάτων των εν ενεργεία στρατιωτικών, για την βελτίωση τόσο της οικογενειακής καθημερινότητας, όσο και της παραγωγικότητάς τους εντός της Υπηρεσίας. Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. δρα ως μια κοινή συνισταμένη, σαν μια οικογένεια, στην οποία κανείς δεν περισσεύει. Η ανταλλαγή απόψεων και η παρακολούθηση των εξελίξεων αποτελεί ζητούμενο για την Ομοσπονδία.

 

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμός ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη

 

 

xeriazip
 Γίνεται μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνονας τη φωνή της Ομοσπονδίας.