logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

Αγαπητές/οί συναδέλφισσες/οι,

προς ενημέρωσή σας ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδία μας - ΠΟΜΕΝΣ - που αφορά την ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Ελληνικής Λύσης κ. Αθανασίου Μαρία με θέμα «Έλλειψη επαρκούς αριθμού παιδοψυχιάτρων, ψυχιάτρων και υποδομών υποστήριξης των αυτιστικών παιδιών στο νοσοκομείο των Χανίων της Κρήτης».

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς αυτών των περιπτώσεων αναδεικνύονται σε Πανελλαδικό επίπεδο από τον Τομεάρχη Μέριμνας προσωπικού για Θέματα ΑΜΕΑ κ. Τσιλιμιγκάκη Ανδρέα  σε μια σειρά συνεντεύξεων που παραχώρησε, προκειμένου να αφυπνίσει όλες και όλους εμάς, αρμόδια Υπουργεία και θεσμικούς φορείς. Τα σημαντικότερα σημεία που αναφέρονται για τα προβλήματα στην περιοχή των Χανίων είναι:

-- Η περιφέρεια Κρήτης είναι μια από τις μεγαλύτερες περιφέρειες τις Ελληνικής Επικράτειας με τα περισσότερα περιστατικά ειδικών χειρισμών θεμάτων τέκνων ΑμεΑ (Εγγεγραμμένα 1.100 τέκνα), ενώ την ίδια στιγμή δεν υπάρχουν οι λειτουργίες πρώτης γραμμής - βοήθειας προς τα τέκνα και τις οικογένειές τους.

-- Συνεχείς παραιτήσεις παιδοψυχιάτρων στο <<Κέντρο ψυχικής υγείας Χανίων παίδων & εφήβων>>.

-- Δεν υπάρχει θέση Παιδοψυχιάτρου στο Γ.Ν.Χ( Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.) όπου είναι απαραίτητη για δωρεάν εξέταση των τέκνων καθώς και για άμεση μεταφορά των τέκνων στο ΠΑ.ΓΝ.Η σε εξαιρετικές και επείγουσες περιπτώσεις.

-- ΕΚΑΒ: Δεν υπάρχει ασθενοφόρο ειδικά διαμορφωμένο για επείγουσες περιπτώσεις μεταφοράς των τέκνων ΑμεΑ προς το Ηράκλειο Κρήτης με αποτέλεσμα η διακομιδή να πραγματοποιείται με ίδια μέσα των γονέων, θέτοντας σε κίνδυνο την οικογένεια.

εδώ η 1η συνέντευξη

εδω η 2η συνέντευξη

Η ΠΟΜΕΝΣ στηρίζει κάθε σημαντική πρωτοβουλία που αφορά τόσο ευαίσθητα θέματα και αφορούν το κοινωνικό πρόσωπο που οφείλει να δείχνει η Πολιτεία προς αυτά τα παιδιά αλλά και τους γονείς, στρατιωτικούς και μη, που καθημερινά ανεβαίνουν τον δικό τους <Γολγοθά>.

Χαιρετίζουμε την άμεση Κοινοβουλευτική πρωτοβουλία της κ. Αθανασίου Μ. και θα σταθούμε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, όχι μόνο για τους συναδέλφους μας, αλλά για κάθε Έλληνα γονέα που προσπαθεί να προσφέρει το καλύτερο για το παιδί του.

Τέλος, τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ομοσπονδία μας, ως νόμιμος εκπρόσωπος των εν' ενεργεία στρατιωτικών, θα υπερασπίζεται πάντα τα συμφέροντα των συναδέλφων μας, ενώ θα συνεχίσει την ανάδειξη προβλημάτων και αδικιών που βιώνουν οι στρατιωτικοί.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2184-amea 

https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2163-pomens-prostasia-oikogeneion-stratiotikon-pou-epimeloyntai-atoma-me-anapiria-amea

https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/1777-pomens-theloume-aksioprepeia-kai-evaisthitopoiisi-gia-tous-synadelfous-mas-me-epimeleia-amea

Δημοσίευμα στην εφημερίδα:<<Χανιώτικα Νέα>>

 

ΠΟΜΕΝΣ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών

Αντιπροεδρία Κοινοβουλευτικού Έργου

 

Με Εκτίμηση

Λεμονιάς Απόστολος

Αντιπρόεδρος Κοινοβουλευτικού Έργου ΠΟΜΕΝΣ

6983511103

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...