logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη γνωριμίας, μεταξύ της Γραμματείας Ισότητας Φύλων (Γ.Ι.Φ.)της ΠΟΜΕΝΣ και της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων ( Γ.Γ.Δ.Ο.Π.Ι.Φ.) .

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας κ. Γιάννα Χορμόβα, η Διευθύντρια του ιδιαίτερου γραφείου της κ. Άννα Στάρρα, η Γραμματέας και Τομεάρχης Ισότητας Φύλων ΠΟΜΕΝΣ κ.κ. Κατερίνα Κιουρτσίδου και Μαρία Σησιού αντίστοιχα.

Αρχικά ενημερώσαμε τη κ.Χορμόβα για το θεσμικό ρόλο της Γραμματείας μας, τις δράσεις της, καθώς επίσης για το ισχύον πλαίσιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε θέματα Ισότητας Φύλων και έμφυλης βίας.

Στην συνέχεια αναφερθήκαμε στην τελευταία ετήσια έκθεση που κατάθεσε το Γραφείο Ισότητας του ΥΠΕΘΑ στο ΝΑΤΟ, με μηδενική καταγραφή περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης.

Επίσης, τονίσαμε στην κ.Χορμόβα σχετικά με την προτροπή στα κράτη-μέλη, της Επιτροπής του ΝΑΤΟ για την Προοπτική του Φύλου (NCGP), της δημιουργίας ενός μηχανισμού καταγγελιών για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ειδικότερα προτείναμε: 

- Την δημιουργία μηχανισμού καταγγελιών και καταγραφής στοιχείων για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και έμφυλης βίας στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου θα εξασφαλίζεται η ανωνυμία και θα προστατεύεται ο καταγγέλλων/ουσα. Τα στοιχεία αυτά δύναται να εντάσσονται και στο Εθνικό δίκτυο δράσεων για το Ελληνικό #metoo.

- Την διεξαγωγή έρευνας στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, με την χρήση εξειδικευμένων δεικτών, σε θέματα ισότητας φύλων.

- Την αναγκαιότητα εναρμόνισης της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή των εν ενεργεία στρατιωτικών. Συγκεκριμένα αναφερθήκαμε στην μη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού σε συγκεκριμένες κατηγορίες στρατιωτικού προσωπικού, αλλά και στις άδειες ανατροφής πατρός.

Η κ. Χορμόβα από πλευράς της αφουγκραζόμενη τα θέματα που της αναλύθηκαν, τόνισε ότι η ΓΓΔΟΠΙΦ είναι πάντα αρωγός στο έργο της Γραμματείας Ισότητας Φύλων ΠΟΜΕΝΣ.

Επιπλέον πρότεινε τη συμμετοχή της Γραμματείας μας, στην εκδήλωση της ΓΓΔΟΠΙΦ, την 25η Νοεμβρίου, ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών, με θέμα «Γυναίκες και Ένοπλες Δυνάμεις».

Τέλος, και οι δύο πλευρές είναι θετικές για συνεργασία και διεξαγωγή κοινών δράσεων, σε Πανελλήνιο επίπεδο μεταξύ της ΓΓΔΟΠΙΦ και των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών-ΠΟΜΕΝΣ, με κύριο στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του στρατιωτικού προσωπικού σε έμφυλα ζητήματα. 

 

                     Για τη Γραμματεία Ισότητας Φύλων

 

              Αικατερίνη Κιουρτσίδου             Μαρία Σησιού

                      Γραμματέας                          Τομεάρχης

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...