logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Γραμματείας Ισότητας Φύλων της ΠΟΜΕΝΣ, αποτελούμενη από τη Γραμματέα Κατερίνα Κιουρτσίδου και τη Τομεαρχή Μαρία Σησιού, με την Σύμβουλο της Ελλάδος του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Ανδριάνα Κωστοπούλου. 

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της σύνταξης μιας συγκριτικής μελέτης για την προστασία των πληροφοριοδοτών στις Ένοπλες Δυνάμεις στα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης ("Comparative Study on the whistle-blower Protection in Armed Forces in Council of Europe Members States". ),στο έργο ¨ Ανθρώπινα Δικαιώματα και Γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Αρμενίας- Φάση ΙΙ (‘’Project "Human Rights and Women in the Armed Forces of Armenia -Phase II").

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε ο σκοπός και η δράση της Γραμματείας Ισότητας Φύλων, η οποία μαζί με τους Εκπροσώπους Ισότητας των 35 Πρωτοβάθμιων Ενώσεων σε όλη την Ελλάδα μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα δίκτυο μεταφοράς πληροφοριών για συμπεριφορές που άπτονται την παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (παρενοχλητικές, κακοποιητικές συμπεριφορές, έμφυλη βία, σεξουαλική παρενόχληση κ.α.) 

Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν οι λόγοι που μπορεί να επηρεάσουν ένα τρίτο πρόσωπο ή το άμεσα ενδιαφερόμενο πρόσωπο από το να μην καταγγείλουν παραβατικές και παρενοχλητικές συμπεριφορές σε ένα στρατιωτικό περιβάλλον, ενώ δόθηκε έμφαση στη δημιουργία μηχανισμού καταγγελιών για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και άλλων παρενοχλητικών συμπεριφορών, ώστε να προστατεύετε το θύμα /μάρτυρας/πληροφοριοδότης, κατά την καταγγελία.

Η Γραμματεία Ισότητας Φύλων σεβόμενη τον θεσμικό της ρόλο θα συνεχίσει να αναδεικνύει παρενοχλητικές συμπεριφορές στο χώρο εργασίας και θα μάχεται για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας στις Ένοπλες Δυνάμεις.

 

        Για τη Γραμματεία Ισότητας Φύλων


        Αικατερίνη Κιουρτσίδου            

Μαρία Σησιού

Γραμματέας  

Τομεάρχης

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...