logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Δευτέρα 14 Νοέμβριου 2022 πραγματοποιήθηκε θεσμική συνάντηση της Γραμματέως Ισότητας Φύλων της ΠΟΜΕΝΣ κ. Κατερίνας Κιουρτσίδου με την Βουλευτή της Ν.Δ και Πρόεδρο ΔΣ Κέντρου Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Αρχικά, η συζήτηση ξεκίνησε με ενημέρωση της κ. Κεφαλογιάννη με τις δράσεις της Γραμματείας και επεκτάθηκε στην ανάδειξη των προβλημάτων - δυσλειτουργιών που έχουν εντοπιστεί στον μηχανισμό των ΕΔ σχετικά με περιστατικά έμφυλης ανισότητας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προτάσεις που έχει, κατά καιρούς, θέσει η Γραμματεία, όπως και στο υπόμνημα που έχει συνταχθεί και αναδειχθεί από την Γραμματεία Ισότητας Φύλων ΠΟΜΕΝΣ, υπόμνημα το οποίο επιδόθηκε στην κ. Κεφαλογιάννη και που γνώμονα έχει την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στις πολιτικές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί του ΕΣΔΙΦ. 

Συγκεκριμένα αναφερθήκαμε :

1.Την αναγκαιότητα δημιουργίας ανεξάρτητου  γραφείου Πρόληψης και Αντιμετώπισης Σεξουαλικής παρενόχλησης

2.Την διεξαγωγή ετήσιας στατιστική έρευνας για τα έμφυλα ζητήματα και παρακολούθηση της συμμετοχής γυναικών σε θέσεις ευθύνης

3.Τη διεξαγωγή επιμορφωτικών σεμιναρίων στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων σε θέματα έμφυλης βίας και οπτικής του φύλου από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, Αυτοδιοίκησης (ΕΚ.Δ.Δ.Α),

4.Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τις έμφυλες διακρίσεις στον επαγγελματικό χώρο καθώς και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους , θα επιτευχθεί με την επιμόρφωση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με ημερίδες και ενημερωτικές ομιλίες σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες

5.Διεξαγωγή ενημερώσεων και επιμορφώσεων σε Διοικητές/ριες – Διευθυντές /ριες. Κάθε στέλεχος που ασκεί διοίκηση χρειάζεται να παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διαχείρισης αναφορών για διακριτικές, παρενοχλητικές και σεξουαλικές συμπεριφορές.

Στο κλείσιμο της ενδιαφέρουσας και πολύωρης συνάντησης τονίστηκε και από τις δύο πλευρές, η υποχρέωση της Πολιτείας και των Ηγεσιών να αντιμετωπίζουν με τον πρέπον σεβασμό και με ιδιαίτερη ευαισθησία την πιστή εφαρμογή των προβλέψεων του νόμου πάνω στα θέματα της θεσμικής εκπροσώπησης των συναδέλφων μας στρατιωτικών.

Οποιαδήποτε πιθανή αβλεψία από τις Ηγεσίες, στα ισχύοντα θεσμικά πλαίσια για το αναφαίρετο δικαίωμα στην εκπροσώπηση των συναδέλφων μας, δύναται να αξιολογηθεί ως επιχείρηση παρεμπόδισης του συνδικαλιστικού έργου και ως επιχείρηση φίμωσης της φωνής εκπροσώπησης, κατάσταση που σίγουρα πέρα από μη επιθυμητή δεν μπορεί να είναι και νομικά ανεκτή.

Για τη Γραμματεία Ισότητας Φύλων

Αικατερίνη Κιουρτσίδου

Γραμματέας

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...