logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδίας μας απευθύνεται τόσο στα εγγεγραμμένα μέλη των Ενώσεων της μεγάλης οικογένειας της ΠΟΜΕΝΣ, όσο και στις Συναδέλφισσες -Συναδέλφους, που μέχρι σήμερα δεν είναι εγγεγραμμένα μέλη.

Σας κάνουμε γνωστή την συνεργασία της Ομοσπονδίας μας με την δικηγορική εταιρεία του κ. Δημήτρη Βερβεσού, ώστε να εξασφαλίσουμε για τα εγγεγραμμένα μέλη μας, ανά την Επικράτεια, την απαραίτητη νομική προστασία - κάλυψη.

Αλήθεια...

Πόσες φορές κάποιος / κάποια συνάδελφος / συναδέλφισσα έχει απευθυνθεί σε δικηγορικό γραφείο για μια ενδικοφανή προσφυγή και το ποσό που μας ζητάνε για να μας τη συντάξουν ξεκινάει από 70 ευρώ και φτάνει έως τα 150 ευρώ, αναλόγως της πολυπλοκότητας των δεδομένων;

*Πόσες φορές θέλαμε να κάνουμε ασφαλιστικά κατά μιας απόφασης της υπηρεσίας και δεν την κάναμε ποτέ γιατί ήταν πολλά τα χρήματα που μας ζητούσαν;

*Πόσες φορές αισθανθήκαμε την πίκρα που θέλαμε να πάμε ένα θέμα μας στο δικαστήριο και δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα να έχουμε δικηγόρο να υπερασπιστεί το δίκαιο μας ;

*Πόσες φορές αισθανθήκαμε την αδικία στην υπηρεσία θέλοντας να στραφούμε απέναντι στην αδικία με κάθε ένδικο μέσο και δεν είχαμε τη δυνατότητα, τόσο την νομική γνώμη και γνώση, όσο και την οικονομική ευχέρεια;

*Πόσες φορές θέλαμε μια νομική γνώση για ένα εργασιακό θέμα που μας απασχολεί και δεν έχουμε το τηλέφωνο ενός δικηγόρου να μας εξυπηρετήσει χωρίς να μας ζητήσει να πάμε στο γραφείο του και να πληρώσουμε την επίσκεψη 50 ευρώ τουλάχιστον;

Για όλους αυτούς και ακόμα περισσότερους λόγους, ως ΠΟΜΕΝΣ θεωρούμε ότι έφτασε η στιγμή που ο κάθε ένας και κάθε μία από εμάς μπορούμε και πρέπει να έχουμε σε όλη την Επικράτεια νομική προστασία και κάλυψη. 

Το χρειαζόμαστε - το έχουμε ανάγκη !!!

Αξίζει να αναλογιστούμε και το παρακάτω παράδειγμα ώστε να γίνει απολύτως σαφής η ανάγκη να θωρακίσουμε τα δίκαια μας:

  • Κάθε χρόνο απευθυνόμαστε στην ασφαλιστική εταιρεία για την ασφάλεια του αυτοκινήτου μας. Δεν αφήνουμε ποτέ ανασφάλιστο το αυτοκίνητό μας και ετήσια πληρώνουμε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 200-400 ευρώ, αν, ο μη γένοιτο, προκύψει κάτι στον δρόμο, όπως οδηγούμε, μέσα στην χρονιά. 
  • Το ίδιο πράττουμε και με την νομική μας προστασία για θέματα που λαμβάνουν χώρα εντός της υπηρεσίας. ΑΝ, ο μη γένοιτο, προκύψει κάτι κατά τη διάρκεια της υπηρεσιακής πορείας μας και απαιτηθεί νομική υποστήριξη.

Αγαπητές Συναδέλφισσες - Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με το παρόν σας κάνουμε γνωστό ότι το ετήσιο κόστος για κάθε έναν / κάθε μία από εμάς για να έχουμε όλες τις παρακάτω νομικές υπηρεσίες, για να έχουμε ετήσια νομική προστασία ανέρχεται στο ποσό των 30 ευρώ ετησίως, δηλαδή με 2,5 μόλις ευρώ το μήνα (!!!!!) έχουμε τον δικό μας δικηγόρο για τα δικά μας υπηρεσιακά θέματα.

Στο σημείο αυτό ενημερώνουμε ξεχωριστά τους/τις συναδέλφους/ συναδέλφισσες ως εξής:

Α. Σε όσους/ όσες είστε ήδη μέλη σε κάποια από τις Ενώσεις της ΠΟΜΕΝΣ. αφού πρώτα ελέγξετε το προσωπικό σας email θα διαπιστώσετε ότι η Ένωση σας έχει αποστείλει email με όσα ακριβώς περιγράφονται αναλυτικά εδώ. Αν δεν σας έχει έρθει ούτε στα spam, αποστείλετε εσείς ένα email προς την Ένωση σας όπου θα επικαιροποιείτε τη διεύθυνση του email σας ώστε και η αμφίδρομη μεταξύ σας επικοινωνία, να είναι πολύ άμεση, αποτελεσματική και πάνω απ' όλα επίσημη. 

Η Ένωση που είστε εγγεγραμμένοι δεν φέρει καμία ευθύνη αν τα στοιχεία επικοινωνίας σας έχουν κατατεθεί με πιθανές ελλείψεις ή αν εσείς έχετε αλλάξει το email σας ή οτιδήποτε άλλο. Η κάθε Ένωση εύλογα θέλει να έχει άμεσους και επίσημους τρόπους επικοινωνίας με τα μέλη και ένας από τους τρόπους αυτούς είναι το email.  Για αυτόν τον λόγο παρακαλείστε να διευθετήσετε την όποια πιθανή εκκρεμότητα 

Μέσω αυτής της ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας, γίνεται σαφές σε όλα τα εγγεγραμμένα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ, ότι υπάρχει η δυνατότητα όσοι/όσες επιθυμείτε να ζητήσετε να εξαιρεθείτε από το πρόγραμμα της νομικής προστασίας. Για να εξαιρεθείτε και να μην μπείτε στο  πρόγραμμα των 30 ευρώ ετησίως, αποστέλλετε ένα email από το προσωπικό σας ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο email της ΠΟΜΕΝΣ με τα στοιχεία σας (όνομα επίθετο μονάδα που υπηρετείτε, την Ένωση που είστε εγγεγραμμένος/η και ΑΦΜ) και ζητάτε την εξαίρεση σας από το εν λόγω πρόγραμμα. Στην περίπτωση που δεν αποστείλετε email εξαίρεσης από τη νομική προστασία, τόσο η πρωτοβάθμια Ένωση, όσο και η Ομοσπονδία θεωρούν ότι επιθυμείτε την νομική κάλυψη για όλο το 2024 με όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται παρακάτω και που όπως θα διαπιστώσετε δίνουν λύσεις σε κάθε προβληματισμό μας κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας 

Β. Όσοι και όσες δεν είστε μέχρι σήμερα μέλη σε κάποια από τις Ενώσεις της ΠΟΜΕΝΣ και επιθυμείτε να αποκτήσετε την απαραίτητη ετήσια νομική προστασία, όπως οι υπηρεσίες της περιγράφονται παρακάτω, κάνετε το πολύ απλό βήμα μπαίνοντας στο link εγγραφής μέλους https://pomens.gr/aitisi-eggrafis. Η εγγραφή σας ως μέλος, από τη στιγμή που εγγράφεστε σας δίνει αυτομάτως τη δυνατότητα να έχετε για το 2024 νομική προστασία, εκτός και αν επιθυμείτε να είστε μόνο μέλη, οπότε και αποστέλλετε email στην Ομοσπονδία, ζητώντας την εξαίρεση σας από την νομική προστασία.

Τονίζεται και γίνεται σαφές ότι για τις Συναδέλφισσες -  Συναδέλφους που απέστειλαν email να εξαιρεθούν από τη νομική προστασία για το 2024 ή για όσους δεν γίνουν μέλη μέχρι την Κυριακή 3/12/2023, δυστυχώς δεν θα υπάρχει δυνατότητα να αιτηθούν την νομική προστασία οποιαδήποτε χρονική στιγμή εντός του 2024, ακόμα και αν προκύψει οτιδήποτε δυσάρεστο μεσούσης της χρονιάς που να χρήζει, κατά την κρίση σας, νομικής προστασίας με το πακέτο των 30 ευρώ.

Σήμερα όλοι και όλες οι εν ενεργεία στρατιωτικοί γράφουμε ιστορία. Σήμερα όλοι και όλες οι εν ενεργεία στρατιωτικοί θωρακιζόμαστε νομικά, ανεξαρτήτως φύλου, βαθμού και προέλευσης.

Παρακάτω γνωστοποιούνται οι παρεχόμενες υπηρεσίες, ώστε με 30 ευρώ να έχουμε "το κεφάλι μας ήσυχο", αφού η ΠΟΜΕΝΣ μας εξασφαλίζει με τον πλέον επίσημο τρόπο νομική κάλυψη, όπως διαθέτουν όλες οι Ομοσπονδίες και οι Σύλλογοι εργαζομένων για τα μέλη τους : 

  • Παροχή δικηγορικής υποστήριξης σε όλη την ελλαδική επικράτεια, για την ποινική και πειθαρχική υπεράσπιση για ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα που έχουν άρρηκτη σχέση με την άσκηση των επαγγελματικών καθηκόντων κατά το χρόνο άσκησης αυτών και τον χειρισμό των πάσης φύσεως εργατικών/δημοσιοϋπαλληλικών διαφορών που προκύπτουν επ΄ αφορμή της δημοσιοϋπαλληλικής τους σχέσης.
  • Παροχή δικηγορικής υποστήριξης θα εκτείνεται σε όλη την ελλαδική επικράτεια, για τη δικαστική εκπροσώπηση ενώπιον όλων των δικαστηρίων της χώρας των προσώπων αυτών για θέματα που έχουν σχέση με την άσκηση των επαγγελματικών τους καθηκόντων κατά το χρόνο άσκησης αυτών και  εξ αφορμής της δημοσιοϋπαλληλικής τους σχέσης:
  • η απόλυση χωρίς αιτία,
  • η απόλυση με αργία,
  • η απόλυση χωρίς αποζημίωση,
  • η παρακράτηση μισθού,
  • τα δικαιώματα αδείας,
  • η αποζημίωση από ατύχημα,
  • η δυσμενής μετάθεση κατά παράβαση της οικείας νομοθεσίας περί μεταθέσεων,
  • η δυσμενής κρίση,
  • η μη προαγωγή ή η καθυστερημένη προαγωγή,
  • η δυσμενής αξιολόγηση,
  • η σύνταξη απολογητικού υπομνήματος και μόνο σε περιπτώσεις ΕΔΕ ή παραπομπής σε πειθαρχικό όργανο,
  • τα θέματα συνυπηρέτησης,
  • η ακύρωση πειθαρχικών ποινών,
  • τα θέματα προαγωγών – κρίσεων,
  • οι κάθε είδους διοικητικές προσφυγές, ενδικοφανείς ή απλές, που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία,
  • οι αναφορές παραπόνων σε κάθε βαθμό,
  • οι αναφορές υπηρεσιακές ή μη και η υποβολή μήνυσης σε περιπτώσεις ψευδούς καταμήνυσης σε βάρος των προσώπων αυτών που συνδέεται με την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους.

Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Κυριακάκης

Ανχης (ΕΜ)

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...