logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

Αγαπητοί-ες Συνάδελφοι


Η εργατική Πρωτομαγιά έχει ιδιαίτερη σημασία ως σύμβολο του συνεχιζόμενου αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων και την κοινωνική δικαιοσύνη. Αποτελεί υπενθύμιση των θυσιών που έκαναν όσοι ήρθαν πριν από εμάς, για να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, δίκαιους μισθούς και θεμελιώδη δικαιώματα στον εργασιακό χώρο.

Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας, το εργατικό κίνημα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μετασχηματιστικής αλλαγής, υποστηρίζοντας μεταρρυθμίσεις που έχουν βελτιώσει τη ζωή αμέτρητων ατόμων και οικογενειών. Από το οκτάωρο μέχρι τους κανονισμούς για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας, από την κατάργηση της παιδικής εργασίας μέχρι την καταπολέμηση των διακρίσεων, κάθε ορόσημο αντιπροσωπεύει μια δύσκολη νίκη στην προσπάθεια για αξιοπρέπεια και ισότητα για όλους τους εργαζόμενους.

Ωστόσο, ακόμη και καθώς γιορτάζουμε την πρόοδό μας, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο αγώνας για τα εργασιακά δικαιώματα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Σε πολλά μέρη του κόσμου, οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν εκμετάλλευση, μη ασφαλείς συνθήκες εργασίας και ανεπαρκείς μισθούς. Η οικονομική ανισότητα εξακολουθεί να υφίσταται, διευρύνοντας το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και φτωχών.

Η πανδημία COVID-19 έχει επιδεινώσει περαιτέρω αυτές τις ανισότητες, αναδεικνύοντας τον ουσιαστικό ρόλο των εργαζομένων και εκθέτοντας παράλληλα τα τρωτά σημεία εκατομμυρίων ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκή υγειονομική περίθαλψη και κοινωνική προστασία.

Αυτή την εργατική Πρωτομαγιά, ας τιμήσουμε όχι μόνο τους αγώνες των εργαζομένων στο παρελθόν, αλλά και ας ανανεώσουμε την απόφασή μας να οικοδομήσουμε ένα μέλλον όπου κάθε άτομο θα μπορεί να ζει και να εργάζεται με αξιοπρέπεια και σεβασμό.

Ας αναγνωρίσουμε την αξία της εργασίας και τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εργαζόμενοι στη διαμόρφωση της κοινωνίας μας και στην προώθηση της προόδου.

Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να απαιτήσουμε δίκαιους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων μας.

Κλείνοντας, εκφράζω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου, σ΄όλα τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, για τις άοκνες προσπάθειές τους, για μία ισχυρή και ανεξάρτητη Πατρίδα.

Η αφοσίωσή σας είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζεται μία υγιή κοινωνία   και η συνεισφορά σας είναι ανεκτίμητη.

Ευτυχισμένη Εργατική Πρωτομαγιά σε όλες και όλους σας.

Δημήτρης Ρώτας

Πρόεδρος ΠΟΜΕΝΣ

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...