logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί/ες Συνάδελφοι, 

Σε συνέχεια της εύλογης ανησυχίας εκατοντάδων συναδέλφων μας σχετικά με το άρθρο 61, η ΠΟΜΕΝΣ κινούμενη πάντα θεσμικά, σας ενημερώνει ότι:

  • Σύμφωνα με το άρθρο 17 του ν.δ. 398/1974 (Α΄116) για τον υπολογισμό του ύψους του εφάπαξ βοηθήματος, λαμβάνεται υπόψιν το επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας με τη μέγιστη προσαύξηση που έλαβαν οι μέτοχοι.
  • Με το άρθρο 76 του ν. 5018/2023 (Α΄25) θεσπίστηκε η προσαύξηση του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών για τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή και για το προσωπικό των ΕΔ που εκτελεί ειδική αποστολή.
  • Η ανωτέρω προσαύξηση, έχει ως αποτέλεσμα , ακόμα και αν καταβλήθηκε έστω και για λίγες ημέρες στα στελέχη, να αυξάνει υπέρμετρα το ύψος του εφάπαξ βοηθήματος και να συνεπάγεται ένα δυσανάλογο κόστος για τους Ειδικούς Λογαριασμούς των Μετοχικών Ταμείων.
  • Η ρύθμιση στο άρθρο 61, του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ, αφορά αποκλειστικά και μόνο για την αποδέσμευση από τον υπολογισμό του ύψους του εφάπαξ βοηθήματος, της ανωτέρω προσαύξησης, χωρίς να επέρχονται οποιεσδήποτε άλλες αλλαγές, αλλά και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη καταβολή των δικαιούμενων παροχών.

Αγαπητοί/ες Συνάδελφοι, 

Για πολλοστή φορά γίνεται κατανοητό, ότι ΜΟΝΟ η ΠΟΜΕΝΣ προτείνει, διεκδικεί, μπορεί και ενημερώνει όλες και όλους τους συναδέλφους για κάθε δίκαιο και χρόνιο αίτημα μας.

 

Εγγραφόμαστε όλες και όλοι μαζί, δυναμικά και μαζικά στην μεγάλη οικογένεια της ΠΟΜΕΝΣ, δυναμώνοντας την φωνή του νόμιμα θεσμικού μας εκπροσώπου.

Αίτηση Εγγραφής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Κυριακάκης

Ανχης (ΕΜ)

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...