logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Σήμερα Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, αντιπροσωπεία του ΔΣ της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Δημήτριο Ρώτα, τον Γραμματέα Οργανωτικού Ηλία Κολλύρη, τον Αντιπρόεδρο Ασφαλιστικών και Συνταξιοδοτικών θεμάτων Ιωάννη Σπαράγγη, τον Αντιπρόεδρο Ενημέρωσης και Πληροφοριακών Συστημάτων Νικόλαο Ασφή και την Γραμματέα Ισότητας Φύλων Κατερίνα Κιουρτσίδου, είχε την τιμή να πραγματοποιήσει θεσμική συνάντηση με τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα θέματα που αναδείχθηκαν, πέραν των όσων απασχολούν όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των θεσμών προέλευσης, είχαν και ευχάριστες ειδήσεις - μετά την ανάδειξη των προβληματισμών στον κ. Αρχηγό - που δέχτηκε η Ομοσπονδία μας κατά τις πρόσφατες ημερίδες ενημέρωσης τόσο στην Κρήτη όσο και σε όλη την Επικράτεια:

Α. Αναδείξαμε το θέμα του χρόνου διοίκησης των υγειονομικών στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης που μέχρι σήμερα θα πρέπει να μετατίθενται στο 401 - όταν την ίδια ώρα ασκούν τα καθήκοντα της ειδικότητας τους στο ΝΝΚ. Ο ΑΓΕΣ έκρινε το αίτημα πολύ σωστό και έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις ώστε να λυθεί άμεσα το εν λόγω ζήτημα

Β. Αναδείξαμε επίσης το θέμα της νυχτερινής αποζημίωσης των συναδέλφων μας με ειδικότητα συνοδού σκύλων και για την αβλεψία που έχει προκύψει από αρχές Ιανουαρίου όπου δεν αποζημιώνεται κανένας συνάδελφος μας αυτής της ειδικότητας. Ο ΑΓΕΣ έκρινε το αίτημα πολύ σωστό και έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις ώστε να λυθεί άμεσα και το εν λόγω θέμα.

Γ. Θέσαμε το θέμα της έλλειψης στρατιωτικού υγειονομικού προσωπικού ειδικότητας γυναικολόγου στην Κρήτη, που έχει ως αποτέλεσμα οι συναδέλφισσες να απευθύνονται αρχικά σε δημόσια νοσοκομεία και λόγω μεγάλης αναμονής να αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιώτες ιατρούς επιβαρύνοντας έτσι τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό. 

Δ. Θέσαμε το θέμα της ελλιπούς στελέχωσης από μόνιμα στελέχη του Στρατού Ξηράς στον ΕΦΚΑ για την απόδοση των συνταξιοδοτικών πράξεων.

Ε. Θέσαμε το θέμα  των πρόωρων αποστρατειών για λόγους υγείας.

ΣΤ. Ενημερώσαμε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα θέματα ισότητας των φύλων.

Ζ. Θέσαμε την μεγάλη καθυστέρηση αποπληρωμής των δαπανών για πάνω από έναν χρόνο. Ο κ. ΑΓΕΣ μας ενημέρωσε ότι υφίσταται σχεδιασμός άμεσης ψηφιοποίησης και στελέχωσης των θέσεων ελεγκτών ώστε να γίνεται γρηγορότερα η διευθέτηση των υγειονομικών δαπανών 

Η. Θέσαμε υπόψη το θέμα αδικιών στην μοριοδότηση μονάδων του Στρατού Ξηράς 

Θ. Θέσαμε υπόψη το μεγάλο στεγαστικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας ανά την Επικράτεια.

Ο κ. Αρχηγός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για το προσωπικό του Στρατού Ξηράς και γενικότερα για τα στελέχη των ΕΔ, τονίζοντας ότι προτεραιότητα όλων μας, οφείλει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και η επίλυση των προβλημάτων τους.

Κλείνοντας, η αντιπροσωπεία της ΠΟΜΕΝΣ, ευχαρίστησε ως όφειλε τον κ. Αρχηγό για την ειλικρινή του διάθεση για περαιτέρω επικοινωνία και συνεργασία, για το καλό όλων των συναδέλφων μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Κυριακάκης

Ανχης (ΕΜ)

 

 

EGA 0662

 

 

pomens ges 2

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...