ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τα γεγονότα που εξελίσσονται στην περιοχή Μανταμάδου (Καράβας- θέση Καβακλή) στη Λέσβο, με την συνδρομή μηχανημάτων του στρατού, στην προσπάθεια της πολιτείας για την κατασκευή κλειστού κέντρου μεταναστών.

Αν και κατανοούμε πλήρως το φορτίο που καλούνται να σηκώσουν οι τοπικές κοινωνίες καταδικάζουμε την άδικη δικαστική δίωξη που φαίνονται να δέχθηκαν οι  συνάδελφοι που εμπλέκονται με τις ανωτέρω εργασίες, από τοπικούς φορείς, σύμφωνα με αναρτήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. Η ανωτέρω ενέργεια αποτελεί προσπάθεια κάποιων να εμπλέξουν συνάδελφους στρατιωτικούς σε κάθε είδους πολιτική ή κομματική αντιπαράθεση καθώς οι στρατιωτικοί εκτελούν ως οφείλουν από το νόμο και το σύνταγμα τις διαταγές της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Καλούμε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τους τοπικούς άρχοντες της Λέσβου και κάθε άλλο θεσμικό φορέα, να αφήσουν μακριά από την αντιπαράθεσή τους το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο με αυταπάρνηση και αυτοθυσία εκτελεί κάθε φορά το καθήκον του προς την πατρίδα και χαίρει της εμπιστοσύνης και της εκτίμησης το Ελληνικού λαού.

Παράλληλα καλούμε για άλλη μια φορά την πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία να απεμπλέξει τις Ένοπλες Δυνάμεις από κάθε είδους συμμετοχή στη προσπάθεια επίλυσης του Μεταναστευτικού προβλήματος, ώστε να παραμείνουν προσηλωμένες στην εκτέλεση της αποστολής τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, σε συνεργασία με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ.) θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις προκειμένου να υπερασπιστεί τους συναδέλφους μας.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Πείτε μας τον προβληματισμό σας

εδώ