logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ομοσπονδία μας έχει κατ’ επανάληψη απευθυνθεί στις Πολιτικές Ηγεσίες του Υπουργείου Άμυνας για την χρόνια αδικία που υφίστανται οι προερχόμενοι από ΕΜΘ συνάδελφοι, οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως προσωπικό τρίτης κατηγορίας. Ο ν.4609/2019, αντί να επιλύσει τις αδικίες αυτές, μάλλον τις επεξέτεινε αφού έδωσε μεν στους ΕΜΘ τη δυνατότητα προαγωγής σε βαθμό Αξιωματικού, ωστόσο δεν βελτίωσε την αντίστοιχη μισθολογική τους αντιμετώπιση.

Παραμένουν στην Γ’ Κατηγορία του νέου μισθολογίου (Ν.4472/2017),
η οποία απευθύνεται, σύμφωνα με τη δομή και διάρθρωσή της, αποκλειστικά σε υπαξιωματικούς, τη στιγμή που εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ΕΜΘ, μετά τη διάταξη του άρθρου 4 του Ν.4609/2019, έχουν ήδη προαχθεί ή αναμένεται άμεσα να προαχθούν σε Ανθυπολοχαγούς,  χωρίς να λαμβάνουν αντίστοιχες αποδοχές. Την ίδια στιγμή μάλιστα, άλλες κατηγορίες προσωπικού μη προερχόμενες ομοίως από παραγωγικές σχολές, αμείβονται με τις αποδοχές της Β’ Κατηγορίας!!!.

Οι μισθολογικές απώλειες που υφίστανται οι ΕΜΘ από την άνιση αυτή μεταχείριση, προκειμένου μάλιστα για τους Ανθυπασπιστές και Ανθυπολοχαγούς, ανέρχονται από 76 ευρώ έως και 126 ευρώ μηνιαίως, ανάλογα με το βαθμό και τα έτη υπηρεσίας καθώς επίσης θα υπάρχει διαφοροποίηση στις μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές, τα μερίσματα και τα εφάπαξ.

Δυστυχώς, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η δικαστική διεκδίκηση είναι μονόδρομος, αφού μόνο έτσι διασφαλίζονται οι αξιώσεις καθενός συναδέλφου.

Η Ομοσπονδία μας έχει ήδη δώσει τις σχετικές κατευθύνσεις στους νομικούς συμβούλους της και εξειδικευμένα δικηγορικά γραφεία, ώστε να διερευνηθεί ο αποτελεσματικότερος και οικονομικότερος τρόπος διεκδίκησης, προς όφελος ΟΛΩΝ των συναδέλφων προερχόμενων του θεσμού των ΕΜΘ.

Άμεσα θα δοθούν πληροφορίες και κατευθύνσεις, με τη συνεργασία των πρωτοβάθμιων Ενώσεων της Ομοσπονδίας μας, για το κόστος, τη διαδικασία και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η ΠΟΜΕΝΣ προωθεί και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων, και δεν διστάζει να προτείνει την οργανωμένη και μεθοδική διεκδίκησή τους.

Για την  Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

{aridoc engine="google" width="700" height="800"}images/documents/pomens/2020/aprilios/29_04_2020/anakoinosi_gia_dikastiki_diekdikidi_emth_29042020.pdf{/aridoc}

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...