logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΕΝΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΜΘ

        Αγαπητοί Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

        Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι η ομοσπονδία (ΠΟΜΕΝΣ) σε συνεργασία με την Γραμματεία ΕΜΘ ξεκινάει την δικαστική διεκδίκηση για την ένταξη μας στην Β ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. Ένα χρόνιο αίτημα μας γίνεται πραγματικότητα, ήρθε η ώρα να δείξουμε την δυναμική μας ως θεσμός για να επέλθει η δικαίωση.

       Ο ν.4609/2019, αντί να επιλύσει τις αδικίες αυτές, μάλλον τις επεξέτεινε αφού έδωσε μεν στους ΕΜΘ τη δυνατότητα προαγωγής σε βαθμό Αξιωματικού, ωστόσο δεν βελτίωσε την αντίστοιχη μισθολογική τους αντιμετώπιση. Την ίδια στιγμή μάλιστα, άλλες κατηγορίες προσωπικού μη προερχόμενες ομοίως από παραγωγικές σχολές, αμείβονται με τις αποδοχές της Β’ Κατηγορίας. Οι μισθολογικές απώλειες που υφίστανται οι ΕΜΘ από την άνιση αυτή μεταχείριση, προκειμένου μάλιστα για τους Ανθυπασπιστές και Ανθυπολοχαγούς, ανέρχονται από 76 ευρώ έως και 126 ευρώ μηνιαίως, ανάλογα με το βαθμό και τα έτη υπηρεσίας καθώς επίσης θα υπάρχει διαφοροποίηση στις μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές, στα μερίσματα και στο εφάπαξ.

       Όταν εξαντλείς κάθε δυνατό και πρόσφορο μέσο που έχεις (Συναντήσεις – Ανακοινώσεις – Επιστολές) η μόνη οδός για την δικαίωση είναι η δικαστική.

      Στο δικαστήριο προσφεύγεις με τις απόψεις και τα επιχειρήματα σου, και διεκδικείς την αποκατάσταση – αδικία που έχει δημιουργηθεί. 

      Στον αγώνα που θα δώσουμε όλοι οι ΜΟΝΟΠΟΙΗΘΕΝΤΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ το προσεχές διάστημα, θα δούμε κάποιους συναδέρφους, που αυτοαποκαλούν τον εαυτό τους «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ», οι οποίοι όσο καιρό ήταν στην Ομοσπονδία και είχα τίτλους και θέσεις, δεν βοήθησαν όσο έπρεπε τον ταλαιπωρημένο θεσμό μας. Ξαφνικά μόλις έχασαν την θέση τους, θυμήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα του θεσμού μας, θέλοντας τώρα με τον τρόπο τους να πλήξουν την Ομοσπονδία καλύπτοντας τη δική τους συνδικαλιστική ανεπάρκεια εκπροσώπησης μας, λες και η ΠΟΜΕΝΣ ευθυνόταν που δεν αναδεικνύονταν τα θέματα μας και όχι αυτοί που είχαν αναλάβει τις θέσεις Γραμματέων και Τομεαρχών για τα θέματα μας.

      Οι ΜΟΝΟΠΟΙΗΘΕΝΤΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ δεν έχουμε τα χρονικά περιθώρια για πειραματισμούς στις πλάτες και στα χρόνια προβλήματα μας.

      Οι ΜΟΝΟΠΟΙΗΘΕΝΤΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ οφείλουμε να είμαστε αυστηροί σε κάθε έναν που θέλει να μας εκπροσωπήσει. Η ΠΟΜΕΝΣ μαζί με τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις της και όλους εμάς ξεκινάμε μια δυναμική διεκδίκηση για τη δικαίωση μας.

      Εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε για το δικό μας καλό και των οικογενειών μας.      

Με συναδελφική εκτίμηση

Ανθστης (ΥΓ) Τζανετόπουλος Παναγιώτης

Γραμματέας Μονιμοποιηθέντων Εθελοντών

 

{aridoc engine="google" width="700" height="800"}images/documents/pomens/2020/aprilios/30_04_2020/0900/anakoinosi_grammateias_emth.pdf{/aridoc}

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...