logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Το πολυδιαφημισμένο σωματείο ΕΜΘ-ΕΠΟΠ που διατυμπάνιζαν κάποια site και κάποιοι ... αυτοαποκαλούμενοι στρατιωτικοί συνδικαλιστές, απορρίφθηκε την Παρασκευή από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ήταν μια απολύτως αναμενόμενη εξέλιξη, για όποιον γνωρίζει στοιχειωδώς να διαβάζει το νόμο (άρθρ. 30Γ Ν.1264/1982) που προβλέπει και απαιτεί ενιαία συνδικαλιστική εκπροσώπηση στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η Ομοσπονδία μας από την πρώτη στιγμή τόνισε ότι τέτοιες κινήσεις και ενέργειες δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στη θεσμική εκπροσώπηση των στρατιωτικών. Η διάσπαση και διαίρεση των συναδέλφων με βάση την προέλευση είναι «βούτυρο στο ψωμί» της εκάστοτε ηγεσίας, αποδυναμώνει τη φωνή μας και μειώνει τη δύναμή μας.

 Τα προβλήματα των στρατιωτικών είναι ενιαία, οι διεκδικήσεις μας και οι αγώνες για βελτίωση είναι και πρέπει να παραμείνουν κοινοί.

Ασφαλώς και υπάρχουν ειδικότερα ζητήματα που απασχολούν συγκεκριμένες κατηγορίες, όμως η επεξεργασία των ζητημάτων αυτών γίνεται αποτελεσματικότερα, πιο αντικειμενικά και επομένως οι προτεινόμενες λύσεις είναι πιο πειστικές όταν προέρχονται από έναν φορέα που μεριμνά και ενδιαφέρεται για το συμφέρον όλων των συναδέλφων.

Βέβαια, δε λησμονούμε ότι πίσω από τέτοιες διχαστικές πρωτοβουλίες υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα και υπογραφές. Όλα αυτά φυσικά θα αξιολογηθούν από την Ομοσπονδία, επιφυλασσόμενη για κάθε νόμιμη ενέργεια της.

Η Δικαιοσύνη επιτέλεσε τον ρόλο της και εφήρμοσε το νόμο, απορρίπτοντας και ακυρώνοντας την διασπαστική αυτή κίνηση. Καλούμε με τη σειρά μας όλους τους συναδέλφους να καταδικάσουν και να απαξιώσουν τέτοιες ενέργειες, που μόνο κακό προξενούν στο συνδικαλιστικό μας κίνημα.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ

Επγός (ΥΔΚ)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

 

 

{aridoc engine="google" width="700" height="800"}images/documents/pomens/2020/iounios/22_06_2020/anakoinosi_gia_katargisi_somateiou_emth_epop.pdf{/aridoc}

 

 {aridoc engine="google" width="700" height="800"}images/documents/pomens/2020/iounios/22_06_2020/apofasi_dikastirioy_emth.pdf{/aridoc}

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...