logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Φαίνεται τελικά ότι άλλη μια φορά η ΠΟΕΣ «σώθηκε» μέσω νομοθετικής αλλαγής. Όπως η γνωστή «ν-τροπολογία» στον Ν.4609/2019 «επανέφερε» την τελευταία στιγμή την καταργημένη ΠΟΕΣ στο νομικό κόσμο, έτσι και η αλλαγή του ποινικού κώδικα με τον Ν. 4619/2019 «έσωσε» στελέχη της  ΠΟΕΣ από την έρευνα για σοβαρότατα ποινικά αδικήματα.

Η Ομοσπονδία μας είχε αναδείξει το Δεκέμβριο του 2018 την παράνομη πρόσκληση κάποιων να γίνουν δωρεές προς τον τραπεζικό λογαριασμό της ΠΟΕΣ, ο οποίος παρανόμως λειτουργούσε αφού η ΠΟΕΣ είχε ήδη καταργηθεί!

Η Τράπεζα Πειραιώς, μόλις ενημερώθηκε για το ζήτημα, έκλεισε απευθείας το λογαριασμό, και η Ομοσπονδία μας απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη για την απόδοση ευθυνών κατά παντός υπευθύνου.

Η Δικαιοσύνη ερεύνησε το ζήτημα, προσδιόρισε ως υπόπτους και κάλεσε σε εξηγήσεις το σύνολο των μελών της Διοίκησης της ΠΟΕΣ. Όμως, το καλοκαίρι του 2019, τέθηκε σε ισχύ ο νέος Ποινικός Κώδικας ο οποίος μετέτρεψε το έγκλημα της απάτης σε κατ’ έγκληση διωκόμενο, από αυτεπαγγέλτως που ήταν μέχρι τότε. Τα μέλη της Διοίκησης της ΠΟΕΣ «κρύφθηκαν» πίσω από τις νέες δικονομικές διατάξεις, χωρίς στην πλειοψηφία τους να δώσουν οποιαδήποτε απάντηση επί της ουσίας.

Ξεχωρίζει ωστόσο η αναφορά συγκεκριμένου πρώην στελέχους της ΠΟΕΣ που αρνείται κάθε σχέση με τα επίμαχα γεγονότα, αρνείται κάθε σχέση με την σύνταξη της ανακοίνωσης, με τον τραπεζικό λογαριασμό και με τις κινήσεις και τις αναλήψεις αυτού.

Παραμένει επομένως αναπάντητο το ερώτημα ποιος συνέταξε την ανακοίνωση και ποιος κινούσε το λογαριασμό της ΠΟΕΣ, πόσα χρήματα κατατέθηκαν, πότε και από ποιον έγινε ανάληψη, αν έγινε, την επίμαχη περίοδο όταν η ΠΟΕΣ είχε καταργηθεί ως νομικό πρόσωπο.  Δυστυχώς τα ερωτήματα αυτά θα παραμείνουν αναπάντητα, αφού η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα έχει δέσει προς το παρόν τα χέρια της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Αναδεικνύονται για άλλη μια φορά τα κενά και οι παραλήψεις του νέου Ποινικού Κώδικα.

Πόσο περήφανα μπορεί ωστόσο να δηλώνει κάποιος ότι είναι αθώος, όταν έχει «γλιτώσει» κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, λόγω μιας δικονομικής αλλαγής, χωρίς ποτέ να ερευνηθεί η υπόθεση στην ουσία της;

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
 
 
Δημήτριος Ρώτας
Ασμχος (ΥΔΚ)
Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...