logo_image_3.png
  facebookpage  facebookgroup    instagram     twitter     viber     Youtube     email     email     phone    map   map    map                    Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

    Σας γνωστοποιούμε ότι την Τετάρτη 28 12:00 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε επίσημη συνάντηση - σύσκεψη στα Γραφεία της ΠΟΜΕΝΣ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην οποία παρευρέθηκαν οι:

α.

Ασμχος (ΥΔΚ) Ρώτας Δημήτριος, Πρόεδρος.

β.

Τχης (ΑΠΒ) Κουτσίδης Θεόδωρος, Αντιπρόεδρος Διοικητικών Θεμάτων και Προσωπικού (μέσω Skype).

γ.

Λγός (ΠΒ) Γκούγκλιας Δημήτριος, Γραμματέας ΑΣΣΥ.

   

δ.

Λγός (ΜΧ-ΕΥ) Μητσάκος Νικόλαος, Τομεάρχης ΑΣΣΥ.

ε.

Σγός (ΤΟΠ) Σάμψων Κωνσταντίνος, Τομεάρχης ΑΣΣΥ.

στ.

Υπσγός (ΤΣΕ) Κολλύρης Ηλίας, Γραμματέας Οργανωτικού.

ζ.

Υπσγός (ΤΣΕ) Λεμονιάς Απόστολος, Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού.

 

Τα βασικά αντικείμενα της σύσκεψης ήταν η εκτενής και αναλυτική δια φυσικής παρουσίας και διά ζώσης συζήτηση και αλληλοενημέρωση για τη θεματολογία που αφορά τους απόφοιτους ΑΣΣΥ, η οποία περιλαμβάνει όλους τους ενδεχομένως διαφορετικούς τρόπους ανάληψης πρωτοβουλιών, δράσεων, αντιδράσεων και κυρίως της οργάνωσης, ενόψει του υπό κατάθεση Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ήτοι για την:

     α. Αποκατάσταση της βαθμολογικής εξέλιξης  των  Αξιωματικών  αποφοίτων ΑΣΣΥ, LINK1 , που αφορά τους καταταγέντες ΑΣΣΥ 1991, 1992, 1993 - τάξεων 1993, 1994, 1995 και τους καταταγέντες ΑΣΣΥ 1984 έως 1993 - τάξεων 1986 έως 1995.

     β. Βαθμολογική αποκατάσταση Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων,  LINK2, προκειμένου οι  προελεύσεως ΑΣΕΙ να έχουν καταληκτικό βαθμό Ταξιάρχου και οι προελεύσεως ΑΣΣΥ να έχουν καταληκτικό βαθμό Συνταγματάρχη.

     γ. Βαθμολογική εξέλιξη των Αξιωματικών αποφοίτων ΑΣΣΥ κρινόμενων με τον Ν.3883/2010, LINK3, που αφορά τους καταταγέντες ΑΣΣΥ 1994 - τάξεως 1996 και εντεύθεν ώστε να προάγονται σε Άνχη μετά από 34 έτη και σε Σχη μετά από 35 έτη υπηρεσίας.

Η ΠΟΜΕΝΣ, η Γραμματεία Οργανωτικού και η Γραμματεία αποφοίτων ΑΣΣΥ και δεν νομοθετούν. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα είναι έτοιμοι να διεκπεραιώσουν και να προωθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα θέματα και τις αδικίες που αφορούν τους απόφοιτους ΑΣΣΥ και στις προτάσεις έχει τονιστεί επανειλημμένα ότι οι Αξιωματικοί αυτοί έχουν υποστεί δυσμενείς συνέπειες και αναμένουν να ανακάμψει το ηθικό τους που προάγει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας.

Η Γραμματεία αποφοίτων ΑΣΣΥ σας αναφέρει ότι αιτείται να κληθεί από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να συζητηθεί η παραπάνω θεματολογία με τεκμηριωμένες, εμπεριστατωμένες και στοιχειοθετημένες με επιχειρήματα προτάσεις έχοντας την τεχνογνωσία να αναλύσει και να απαντήσει σε οποιοδήποτε ερώτημα τεθεί, με στόχο και σκοπό τη θετική έκβαση σε όφελος και της Υπηρεσίας και των Στελεχών.

Ευελπιστούμε στην Αποκατάσταση της Ιεραρχίας στις Ένοπλες Δυνάμεις μέσω της Αποκατάστασης της Βαθμολογικής Εξέλιξης Αποφοίτων Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), η οποία δεν επιφέρει πρόσθετο οικονομικό κόστος.

Δύναμή μας είναι και ο αριθμός των μελών μας. Η φωνή μας μεγαλώνει περισσότερο όταν ο αριθμός των μελών μας αυξάνεται. Γι΄ αυτό καλούμε όλους τους απόφοιτους ΑΣΣΥ να ενεργοποιηθούν περισσότερο και να εγγραφούν στις πρωτοβάθμιες Ενώσεις της ΠΟΜΕΝΣ, μέσω του link της επίσημης ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας μας. https://pomens.gr/aitisi-eggrafis

Εκ της Γραμματείας ΑΣΣΥ: Λγός (ΠΒ) Γκούγκλιας Δημήτριος τηλ. 6978868220 Γραμματέας, Λγός (ΜΧ-ΕΥ) Μητσάκος Νικόλαος τηλ. 6974483724 και Σγός (ΤΟΠ) Σάμψων Κωνσταντίνος, Τομεάρχες.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΜΕΝΣ

Χάρτης Ενώσεων

Χάρτης Ενώσεων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ

Αναζήτηση Ένωσης

Αναζήτηση Ένωσης

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Θεσσαλία

Μακεδονία & Θράκη

Ήπειρος

Κρήτη

Νήσοι Βορείου Αιγαίου

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας