logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

H ΠΟΜΕΝΣ, η Ομοσπονδία που νομικά αλλά και πραγματικά έχει την ευθύνη προώθησης και διεκδίκησης των δικαίων των στρατιωτικών, εργάζεται άοκνα και πολυεπίπεδα προκειμένου για την ευόδωση των εργασιακών, ασφαλιστικών, σταδιοδρομικών & μισθολογικών συνθηκών ενός/μιας εκάστου/ης συναδέλφου, ανεξαρτήτως βαθμού, φύλου και θεσμού προελεύσεως.

Για την πολυπόθητη βελτίωση κάθε προαναφερθείσας συνθήκης, σχετιζόμενες πάντως με τον κοινό μας εργασιακό βίο ή/και την ακόλουθη αφυπηρέτησή μας, στηριζόμαστε αφενός στις δικές μας δυνάμεις, άμεσα συνδεδεμένες με το δίκαιο, την σοβαρότητα και την τέχνη της πειθούς επί αιτιολογημένων επιχειρημάτων-προτάσεων των μελών της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας ανά την Επικράτεια (Δ.Σ. πρωτοβαθμίων Ενώσεων, Αντιπρόσωποι, Τομεάρχες κλπ) και την ενεργή συμμετοχή των απλών μελών μας, τα οποία, αποτελούν τον «πνεύμονα» μας στην δύσκολη πορεία που διανύουμε καθημερινά, αφετέρου στη συμμαχία που έχουμε χτίσει με τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας.

Με πολύ κόπο, αργά αλλά σταθερά, κατορθώνουμε να επιτυγχάνουμε τους μακροχρόνιους σχεδιασμούς μας.

Ήδη, στο κατατεθειμένο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, ευρισκόμενο  στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, πετύχαμε να προστεθεί η επέκταση σε όλους τους συναδέλφους μας, του δικαιώματος της «μάχιμης πενταετίας», δηλαδή της αναγνώρισης έως και πέντε επιπλέον ετών ασφάλισης, καταβάλλοντας τις αντίστοιχες νόμιμες εισφορές.

Πλέον, όσοι στρατιωτικοί εξαιρούνταν από τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, που λόγω ειδικότητας δεν είχαν την δυνατότητα αυτή (Υγειονομικοί, εργοστάσια, μουσικοί κλπ), αποκτούν το δικαίωμα αυτό, ανεξαρτήτως μονάδας υπηρεσίας ή αν είναι παλαιοί ή νέοι ασφαλισμένοι.

Επιπρόσθετα, καταργείται καθολικά η ειδική εισφορά του 1% των ασφαλισμένων του πρώην Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ)  ενώ, ύστερα από πρότερη αξιολόγηση και ακολούθως σθεναρή αντίδραση μας, παύει κάθε νομοθετικός σχεδιασμός επαναφοράς της από το «παράθυρο» ως κράτηση υπέρ Μετοχικών Ταμείων και Ειδικών Λογαριασμών των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού αυτή, όχι μόνο δεν θα ήταν ευθέως και αναλόγως ανταποδοτική για τα μέλη μας (τέτοια μέριμνα δεν υπάρχει στον νόμο) αλλά θα ανακατευθύνονταν ως πόροι προς λίγους (δείτε σχετικά: https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/1999-1-4-2).

Επιπλέον συνεχίζουμε να διεκδικούμε:

  • Το δίκαιο αίτημα για την αναπροσαρμογή των απαιτούμενων εισφορών με ποσοστό 6,67%, αντί του 20%, για την αναγνώριση της θεσμοθετημένης πλασματικής τριετίας της παρ. 4 του άρθρου 22 του Ν.3865/2010.

https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1866-3865-2010

  • Την ευθυγράμμιση των κάθε είδους ηλικιακών ορίων με τις ισχύουσες διατάξεις του ασφαλιστικού συστήματος.

https://www.pomens.gr/enimerosi/deltia-typou/2006-anakoinosi-grammateias-ep-op-pomens-gia-to-syntaksiodotiko-ton-synadelfon-proelefsis-epop    

https://www.pomens.gr/enimerosi/deltia-typou/1996-pomens-ta-stelexi-ton-enoplon-dynameon-den-einai-ergazomenoi-deyteris-katigorias 

  • Την αναγνώριση συντάξιμου χρόνου με τις αντίστοιχες εισφορές, για τις συζύγους των συναδέλφων που τοποθετήθηκαν στο εξωτερικό άνευ αποδοχών, πριν ισχύσει ο Ν. 3883/2010, που προβλέφθηκε η συνυπηρέτηση.

https://www.pomens.gr/enimerosi/deltia-typou/2005-episimi-synantisi-pomens-me-ton-ypourgo-ergasias-kai-koinonikon-asfaliseon-k-xatzidaki

  • Την άρση της αδικίας, που έγινε σε βάρος των συναδέλφων μας προελεύσεως ΕΜΘ που αφορούν την παρακράτηση εισφορών ΤΕΑΜ 2% υπέρ Μετοχικών Ταμείων ως Κοινωνικός Πόρος και την διπλή καταβολή κατά το ήμισυ δηλ.2% της εισφοράς υπέρ Ειδικών Λογαριασμών που αφορούν την καταβολή ΕΦΑΠΑΞ. 
  • Την αλλαγή του ποσοστού αναπλήρωσης από το 40ο έτος έως το 45ο έτος ασφάλισης από το 0,5% στο 2%.
  • Την δυνατότητα επικουρικής ασφάλισηςστα εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ.

https://www.pomens.gr/enimerosi/deltia-typou/1625-ypourge-k-xatzidaki-ksexasate-tous-stratiotikoys-apo-tin-epikouriki-asfalisi-avlepsia-i-syneiditi-epilogi

 

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τον αγώνα για την καθημερινότητα μας τον δίνουμε όλοι μαζί. Δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε αλλά δεν πρέπει και να μεμψιμοιρούμε.

Τα πράγματα είναι εφικτό να αλλάξουν και αλλάζουν. Υπάρχουν απτές αποδείξεις που κατατείνουν σε αυτή την διαπίστωση.

Όμως, χωρίς περαιτέρω συσπείρωση, όλων μας, χωρίς εγγραφή μας στις κατά τόπους Ενώσεις, υπό την στέγη της ΠΟΜΕΝΣ, δεν μπορούμε να ευαγγελιζόμαστε με ταχύτερους ρυθμούς την αλλαγή που όλοι προσδοκούμε.

Η ισχύς εν τη ενώσει, συν το δίκαιο του αγώνος, είναι αυτά τα συστατικά που μπορούν να εγγυηθούν το αποτέλεσμα.

Δώστε δύναμη στην φωνή σας, γίνεται συμμέτοχοι στις εξελίξεις που αφορούν το μέλλον σας https://www.pomens.gr/aitisi-eggrafis.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ

Ασμχος (ΥΔΚ)

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...