logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Όπως είναι γνωστό, με την υπ’ αριθ. 2332/2022 απόφαση του ΣτΕ κρίθηκε ότι η παράταση της υποχρεωτικής αναστολής εργασίας για το προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί μετά τον Απρίλιο του 2022 είναι αντίθετη στο Σύνταγμα και την αρχή της αναλογικότητας.

Η Ομοσπονδία μας, από την αρχή της εφαρμογής του μέτρου της αναστολής εργασίας, υποστήριξε ότι η επιβολή του αδιακρίτως στο στρατιωτικό προσωπικό που εργάζεται σε δομές υγείας των ΕΔ ήταν προβληματική και ιδιαίτερα επαχθής, ενώ υφίσταντο πληθώρα εναλλακτικών που μπορούσε να αξιοποιήσει η Υπηρεσία (μετακινήσεις προσωπικού, έκτακτες μεταθέσεις κλπ) για να επιτύχει την προστασία της δημόσιας υγείας χωρίς την ηθική και οικονομική εξόντωση μερίδας του προσωπικού.                

Η ανωτέρω απόφαση του ΣτΕ, με παραπλήσιο σκεπτικό, δικαιώνει τις θέσεις μας. Παράλληλα, η ανωτέρω απόφαση έχει ως συνέπεια ότι η θέση του προσωπικού σε αναστολή εργασίας μετά τον Απρίλιο του 2022 είναι αντίθετη στο Σύνταγμα και την αρχή της αναλογικότητας.

Για το λόγο αυτό, η Ομοσπονδία μας παρέχει στους ενδιαφερόμενους συναδέλφους υπόδειγμα αναφοράς, με το οποίο μπορούν να ζητήσουν την άμεση επιστροφή στην εργασία τους, την προσμέτρηση του σχετικού χρόνου ως πραγματικού και συντάξιμου χρόνου υπηρεσίας και την καταβολή των αποδοχών που στερήθηκαν οι συνάδελφοι μας.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Διοίκησης, η Ομοσπονδία μας σε συνεργασία με το νομικό της σύμβουλο, θα παρέχουν στους ενδιαφερόμενους συναδέλφους τις κατάλληλες κατευθύνσεις για τις ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ

Ασμχος (ΥΔΚ)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

 

ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...