logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, αντιπροσωπία του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ αποτελούμενη από τους Ρώτα Δημήτριο Πρόεδρο , Κυριακάκη Γεώργιο Γ. Γραμματέα, Κολλύρη Ηλία Οργανωτικό Γραμματέα, Λεμονιά Απόστολο Αντιπρόεδρο Κοινοβουλευτικού Έργου, Ασφή Νικόλαο Αντιπρόεδρο Τύπου – ΜΜΕ και Σουρέλη Χρήστο Αναπληρωτή Ταμία, συναντήθηκε στη Βουλή με αντιπροσωπία του Τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενη από τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Βουλευτή επικρατείας, κ. Ευάγγελο Ε. Αποστολάκη, το συντονιστή του Τμήματος Άμυνας κ. Γιώργο Μπαλάφα και το συντονιστή του πολιτικού του γραφείου, κ. Ιωάννη Ζώτο.   

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας έθεσε υπόψη του κ. Βουλευτή μία σειρά από συσσωρευμένα άλυτα προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, προτείνοντας ταυτόχρονα και λύσεις, όπως είναι:

Η κατάθεση ενός Νέου και Δικαιότερου μισθολογίου και η αποκατάσταση των μισθών στο ύψος του Αυγ 2012, η εναρμόνιση της ημερήσιας αποζημίωσης όπως ισχύει στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, η πληρωμή των περιπολιών στον Έβρο για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών, η ένταξη των Στελεχών των ΕΔ στα συμβεβλημένα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ (εφαρμογή του Νόμου 5018/2023), η διόρθωση της ΚΥΑ για την νυχτερινή απασχόληση, η απαξία στην οποία έχει  περιέλθει το προσωπικό των ΕΔ             με το να καλύπτει διαρκώς ανάγκες άλλων Υπουργείων και φορέων, με συνέπεια τον μειωμένο αριθμό εισαχθέντων στις Στρατιωτικές Σχολές ή το μειωμένο ενδιαφέρον συμμετοχής στους διαγωνισμούς πρόσληψης ΕΠΟΠ – ΟΒΑ σε συνδυασμό με το κύμα παραιτήσεων - αποστρατειών, η κατάργηση των ηλικιακών ορίων του θεσμού των ΕΠΟΠ, η αποκατάσταση της βαθμολογικής εξέλιξης των αποφοίτων ΑΣΣΥ, η μισθολογική αδικία των Αξκων προελεύσεως ΕΜΘ, η αδυναμία εξεύρεσης οικημάτων από τους μετατιθέμενους, καθώς και άλλα πολλά θέματα. Παράλληλα επιδόθηκε Μνημόνιο για όλα τα θέματα που απασχολούν το προσωπικό των ΕΔ.

Ο κ. Αποστολάκης, καθώς και ο Τομέας Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, φάνηκαν ενήμερη για τα θέματα ενδιαφέροντός μας και διαπιστώσαμε το έντονο ενδιαφέρον τους για ανάδειξη αυτών των θεμάτων κοινοβουλευτικά.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα ανοίγοντας τον δρόμο για στενότερη συνεργασία, συνεχή ενημέρωση και ανάδειξη των θεμάτων του προσωπικού των ΕΔ.     

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Κυριακάκης

Ανχης (ΕΜ)

 

 

Δειτε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ.

<Συνάντηση του Βουλευτή Επικρατείας Ευάγγελου Αποστολάκη με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.)>

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...