logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συναδέλφισσες-  Συνάδελφοι,

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης που έχει ασκήσει η Ομοσπονδία μας – ΠΟΜΕΝΣ - ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά της ΚΥΑ που επέβαλε ένα πρωτοφανές «πλαφόν» στα νυχτερινά των στρατιωτικών, επιβάλλοντας περικοπές από την πρώτη ώρα νυχτερινής εργασίας, αλλά και εξαιρώντας ολόκληρες κατηγορίες προσωπικού που αποδεδειγμένα εργάζονται κατά τις νυχτερινές ώρες.

Η υπόθεση είχε προσδιορισθεί να συζητηθεί στις 24.9.2023 ενώπιον του ΣΤ Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, πλην όμως αναβλήθηκε για τις 4.12.2023.

Δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι, στο πλαίσιο της εν λόγω δίκης, το Δημόσιο έχει προβάλει ότι η καταβολή των νυχτερινών αναδρομικά από την 1.1.2017 σε όλο το προσωπικό θα ανέτρεπε δήθεν την εκτέλεση του προϋπολογισμού και, ούτε λίγο ούτε πολύ, θα ... επανέφερε την Χώρα σε συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης!!!

Μάλιστα, στις σχετικές απόψεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους περιγράφεται με μελανά χρώματα η δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας από το 2020 και μετά, με ρητή παραδοχή ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν πρόκειται να επιστρέψει πριν το 2026!!!

Οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν ζητούμε τίποτε άλλο παρά την εφαρμογή του νόμου για τα νυχτερινά που ψήφισε το Ελληνικό Κοινοβούλιο από το 2017.

Είναι υποχρέωση της Πολιτείας, κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού και την υλοποίησή του, να λαμβάνει υπόψη της τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του Κράτους απέναντι σε όλους τους υπαλλήλους του, όπως στους Στρατιωτικούς, οι οποίες απορρέουν από τους νόμους που η ίδια η Πολιτεία έχει ψηφίσει.

Η ΠΟΜΕΝΣ παραμένει προσηλωμένη στην διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των στρατιωτικών, με κάθε νόμιμο μέσο.

Δίνουμε δυναμικά τον αγώνα, τόσο ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου όσο και ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων που καθημερινά δικαιώνουν εκατοντάδες στρατιωτικούς στη διεκδίκηση των νυχτερινών τους.

Δεν θα ανεχθούμε να μείνει απλήρωτη ούτε μία ώρα νυχτερινής εργασίας.

Καλούμε όλα τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, να εγγράφουν στις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μας https://pomens.gr/aitisi-eggrafis, δυναμώνοντας την Φωνή μας.

 

Οι Στρατιωτικοί δεν Επαιτούν. Διεκδικούν!!!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Κυριακάκης

Ανχης (ΕΜ)

 

 

APOPSEIS DEMOSIOU 004

 

APOPSEIS DEMOSIOU 005

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...