logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), επαναφέρει το θέμα της επιδότησης παραθερισμού τέκνων Στρατιωτικών στις παιδικές κατασκηνώσεις, που είχαμε αναδείξει με το (α) σχετικό από κοινού με την  Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ), https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1515-pomens-paratherismos-teknon-stelexon-e-d-stis-paidikes-kataskinoseis λόγω των έντονων αντιδράσεων των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας, για την διαφορετική / άνιση  αντιμετώπιση τους, σε σχέση με τους συναδέλφους μας του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού. 

2.   Πεποίθησή μας είναι ότι η όποια ηθική ή ακόμα και συμβολική υλική ανταμοιβή ενισχύει το αίσθημα ηθικής αναγνώρισης, αλληλεγγύης και συνοχής του στρατεύματος απέναντι στις κοινές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά συνολικά το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

3.   Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε ότι αφενός κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση οι αποφάσεις του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού να επιδοτήσουν προγράμματα για παραθερισμό, σε ιδιωτικές κατασκηνώσεις εσωτερικού τέκνων στελεχών και για συμμετοχή σε κατασκηνωτικά προγράμματα του εξωτερικού αφετέρου αποτελεί άνιση και άδικη αντιμετώπιση, η έλλειψη αντίστοιχης μέριμνας προσωπικού των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας, από την Στρατιωτική της ηγεσία.

4.   Συγκεκριμένα όπως είχαμε επισημάνει με το σχετικό:

      α.    Ο Στρατός Ξηράς θα επιδοτήσει, αριθμό τέκνων στελεχών του για παραθερισμό, σε ιδιωτικές κατασκηνώσεις εσωτερικού και για συμμετοχή σε κατασκηνωτικά προγράμματα του εξωτερικού (μέσω του οργανισμού CLIMS). Η επιλογή των τέκνων θα πραγματοποιηθεί κατόπιν μοριοδότησης και η επιδότηση θα ανέλθει στο ποσό των 350,00 € ανά τέκνο. Δικαίωμα συμμετοχής στη μοριοδότηση έχουν τα τέκνα του εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού,

      β.    Το Πολεμικό Ναυτικό θα παράσχει στα εν ενεργεία στελέχη του, τη δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα παιδικών κατασκηνώσεων της ημεδαπής, σε διεθνή κατασκηνωτικά προγράμματα μέσω του οργανισμού CLIMS/ΓΕΕΘΑ/Β1 και σε προγράμματα καλοκαιρινών δραστηριοτήτων της ημεδαπής. Το επίδομα που θα καταβάλλει το πολεμικό Ναυτικό στους δικαιούχους θα είναι μέχρι 30,00 ευρώ/ημέρα για κάθε παιδί με χρονική διάρκεια μέχρι 15 ημέρες και για χρονική περίοδο από 15 Ιουνίου 2021 έως και 10 Σεπτεμβρίου 2021. Ποσό πέραν του δικαιούμενου ως ανωτέρω, θα καταβάλλεται με μέριμνα των γονέων.

     γ.    Η Πολεμική Αεροπορία αυτή την περίοδο, δυστυχώς δεν χορηγεί κανένα ποσό. Σε παλαιότερο χρόνο και πριν την έναρξη της οικονομικής κρίσης, χορηγούσε οικονομική ενίσχυση, στα στελέχη των οποίων τα τέκνα γινόταν αποδεκτά σε παιδικές κατασκηνώσεις, με την προϋπόθεση ότι το στέλεχος την ίδια καλοκαιρινή περίοδο, δεν θα έκανε χρήση παραθερισμού σε κάποιο ΚΕΔΑ. Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση ανεξαρτήτως προϋποθέσεων έπαψε να χορηγείται στις αρχές της δεκαετίας.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

5.   Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι όποιες «παραλείψεις» της ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας, έλαβαν χώρα από λάθος και δεν αποτελούν έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας και προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων σε βάρος του ορθού και δικαίου, απέναντι στα στελέχη της.

6.   Καλούμε δε την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις που καταθέσαμε ως Ομοσπονδία, με το σχετικό να ενσκήψουν στο παραπάνω θέμα αλλά και σε ανάλογα ζητήματα, τα οποία, δεν είναι τόσο ήσσονος σημασίας αφενός γιατί αφορούν το περί δικαίου αίσθημα με το οποίο γαλουχείται ο κάθε στρατιωτικός αφετέρου γιατί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν πρέπει επ’ ουδενί να νιώσουν την απουσία της Διοικητικής Μέριμνας της Ηγεσίας μας.

7.   Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983503377.

 

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος Ρώτας
Ασμχος (ΥΔΚ)
Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...