logo_image_3.png
  facebookpage  facebookgroup    instagram     twitter     viber     Youtube     email     email     phone    map   map    map                    Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο   

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.   Τα τελευταία δύο χρόνια οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το λοιπό υγειονομικό προσωπικό των πολιτικών και στρατιωτικών Νοσοκομείων όλης της χώρας, στέκονται επάξια στο πλευρό κάθε Έλληνα συμπολίτη μας που ασθενεί, δίνοντας τιτάνιες μάχες για την αντιμετώπιση περιστατικών COVID -19 (κορωνοϊό) καθώς και κάθε άλλου συμβάντος που καταφθάνει στις νοσηλευτικές μονάδες, επιβαρύνοντας την ήδη πιεσμένη κατάσταση του δημόσιου τομέα υγείας.

2.   Αντιλαμβανόμενοι τις δύσκολες στιγμές που περνά η Πατρίδα μας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση, τις ευχαριστίες και τον θαυμασμό όλων των στρατιωτικών για τους ήρωες των ημερών μας, που δεν είναι άλλοι από το ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που μαζί με το στρατιωτικό υγειονομικό προσωπικό βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου εναντίον της επιδημίας.

3.   Ως εκ τούτου, πέραν της ηθικής επιβράβευσης που τους αξίζει και με αφορμή τις τελευταίες εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού της Χώρας, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, στο πλαίσιο της προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση με θέμα τις αυξήσεις των τιμών, θεωρούμε δεδομένο ότι στους δικαιούχους του επιδόματος (μισού μηνιαίου μισθού) που θα καταβληθεί τον μήνα Δεκέμβριο θα συμπεριληφθεί και το σύνολο του Υγειονομικού Προσωπικού (ιατρικού και νοσηλευτικού) των ΕΔ που εργάζεται στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία (Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Λάρισας- Χανιών) και στα ΚΙΧΝΕ όλης της χώρας, καθώς επίσης και του στρατιωτικού υγειονομικού προσωπικού που παρέχει τις υπηρεσίες του στα εμβολιαστικά κέντρα της Χώρας λαμβανομένου της προσφοράς τους για την αντιμετώπιση περιστατικών COVID-19.

4.   Υπενθυμίζεται ότι και στο πρόσφατο παρελθόν (16 Μαρτίου 2020) η ΠΟΜΕΝΣ με έγγραφο της Αντιπροεδρίας Μέριμνας Προσωπικού της Ομοσπονδίας, έθετε για πρώτη φορά στον δημόσιο διάλογο της Χώρας, την ανάγκη στήριξης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού ιατρικού - νοσηλευτικού προσωπικού δικαιώνοντας τους Μαχητές της Υγείας. Συγκεκριμένα στην παραγρ.  4 του (α) σχετικού εγγράφου  https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1028-i-pomens-proteinei-epidoma-epikindynotitas-stous-maxites-tis-ygeias-entaksi-tous-sta-varea-kai-anthygieina  αναφέρεται:

 ’’Παράλληλα ζητούμε να προβλεφθεί ΑΜΕΣΑ η καταβολή του επιδόματος κινδύνου, για το χρονικό διάστημα που θα αντιμετωπίζεται «η μάχη για την εξάλειψη του COVID-19 (κορωνοϊού)» στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Στρατιωτικών νοσοκομείων.’’

5.   Κι’ όλα αυτά ως ελάχιστη ανταμοιβή την στιγμή που δυστυχώς εξακολουθεί να υφίσταται σε εκκρεμότητα η εκτέλεση διαταγής του ΓΕΕΘΑ για καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ποσού δεκαπέντε (15) Ημερών Εκτός Έδρας, στο Υγειονομικό προσωπικό που εκτέλεσε και εξακολουθεί να εκτελεί υπηρεσία στα ΤΕΠ (Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών) και στις πτέρυγες COVID-19 τόσο στα ΚΙΧΝΕ όσο και στο 404 ΓΣΝ Λάρισας, για την οποία επανειλημμένα σας είχαμε επισημάνει ως Ομοσπονδία κατόπιν των (β) και (γ) σχετικών επιστολών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ) και Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ).

6.   Πέραν των προαναφερθέντων, επισημαίνεται ότι οι εξελίξεις με την επιδημία του COVID-19 (κορωνοϊού), αναδεικνύουν για άλλη μια φορά, την απαίτηση ένταξης του υγειονομικού προσωπικού των Στρατιωτικών Νοσοκομείων (νοσηλευτικού προσωπικού, βοηθών νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και όλου του παραιατρικού προσωπικού των εργαστηρίων) στους δικαιούχους του ανθυγιεινού επιδόματος και του επαγγέλματος τους, στην κατηγορία των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, όπως είχε επισημάνει η Ομοσπονδία μας με το (δ) σχετικό έγγραφο της.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, 

7.   Οφείλουμε όλοι μας να τιμήσουμετους ανθρώπους που συστρατεύονται αυτές τις δύσκολες στιγμές της μάχης για την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της υγείας καλούμενοι να συνεχίσουν να εργάζονται σε επικίνδυνες κι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας και εκτεθειμένοι σε βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου.

8.   Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, θεωρούμε ως επιτακτική την ανάγκη καταβολής έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο σύνολο του υγειονομικού προσωπικού των ανωτέρω Νοσοκομείων καθόσον αυτή χορηγείται στους δικαιούχους λόγω της έκθεσης της υγείας τους σε κίνδυνο. Συνεπώς ουδεμία διάκριση δεν θα ευσταθεί καταφεύγοντας σε υπεκφυγές εξαίρεσης.

     Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, με πίστη και αφοσίωση, αλλά και με υψηλό αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης,  συνεχίζουν να εκτελούν στο ακέραιο την αποστολή τους, ευελπιστώντας πως θα ανταποκριθείτε με την υλοποίηση των αυτονόητων δεσμεύσεων σας, εξίσου για όλους.

9.   Χειριστές θέματος:

      - Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377.  

      -Πρόεδρος ΕΣΠΕΛ: Ανχης (ΔΒ) Πέτρος Μούστος, τηλέφ. 6936158679.

 

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΜΕΝΣ

Χάρτης Ενώσεων

Χάρτης Ενώσεων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ

Αναζήτηση Ένωσης

Αναζήτηση Ένωσης

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Θεσσαλία

Μακεδονία & Θράκη

Ήπειρος

Κρήτη

Νήσοι Βορείου Αιγαίου

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας