logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, επανέρχεται κατόπιν και της (ζ), σχετικής επιστολής  της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (ΕΣΠΕΕΡ), στο θέμα της μη καταβολής της Οικονομικής Αποζημίωση Υπηρεσιών Αργιών από το ΓΕΣ, λόγω της έντονης και δικαιολογημένης δυσαρέσκειας των συναδέλφων μας του Στρατού Ξηράς, που για άγνωστους λόγους, στερούνται θεσμοθετημένων δικαιωμάτων τους, όταν μάλιστα αυτό παρέχεται κανονικά στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

                                                                     

2.  Συγκεκριμένα, με το (α) σχετικό, καθορίζεται η καταβολή οικονομικής αποζημίωσης στο μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό που εκτελεί 24ωρη υπηρεσία τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες στο 1/3 της πλήρους ημερήσιας αποζημίωσης που ισχύει κάθε φορά. Σύμφωνα με το (β) όμοιο πραγματοποιήθηκε η καταβολή αποζημιώσεων εκτέλεσης υπηρεσιών αργιών για το έτους 2019, χωρίς ωστόσο να έχουν καταβληθεί οι αντίστοιχες αποζημιώσεις για το προηγούμενο έτος 2018. Αγνοήθηκε δηλαδή η παροχή υπηρεσιών μιας ολόκληρης χρονιάς, των συναδέλφων μας του Στρατού Ξηράς οι οποίοι ίσως είναι οι μόνοι Έλληνες εργαζόμενοι του Κράτους οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι μετά την παρέλευση πέντε (5) ετών, για υπηρεσίες που έχουν εκτελέσει.

Επίσης μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις των αργιών για τα έτη 2021 και 2022 καθώς και για τους πρώτους μήνες του 2023.

3.  Θέτουμε υπ΄ όψιν σας ότι για όλα τα παραπάνω, η Ομοσπονδία μας έχει ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς με τα

(γ) (https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/944-pomens-apozimiosi-ypiresion-argion-prosopikoy-s-ks ),

(δ) https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1139-oikonomiki-apozimiosi-ektelesis-yperision-argion-2018-k-2020 και

(ε)   https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1360-2018-2020

(στ) https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1856-2018-2021

σχετικά, χωρίς εισέτι να έχει  αναληφθεί καμία ενέργεια που να αποσκοπεί στην διόρθωση των κακώς κειμένων. Προκαλεί δυσαρέσκεια και κατά περίπτωση εκνευρισμό το γεγονός του ότι παρά τις επανειλημμένες από πλευράς της Ομοσπονδίας μας οχλήσεις ουδεμία ενέργεια έχει αναληφθεί για την καταβολή των δεδουλευμένων στους συναδέλφους του Στρατού Ξηράς.  

              Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

 

4.  Τονίζεται ότι η ισότητα που προβλέπει το Σύνταγμα επεκτείνεται όχι μόνο στις υποχρεώσεις αλλά και στα δικαιώματα των Ελλήνων Στρατιωτικών, ενώ πάσα διακριτική και άνιση μεταχείριση είναι τόσο έκνομη όσο και δυνητικός παράγοντας προσβολής του ηθικού του Στρατεύματος αλλά και συνάμα πηγή προστριβών μεταξύ των συναδέλφων μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι όποιες «παραλήψεις» έλαβαν χώρα από λάθος και δεν αποτελούν προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων σε βάρος του ορθού και δικαίου απέναντι σε στελέχη ίσης απόδοσης και λειτουργίας.

5.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, όπως έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη θα συνεχίσει να μάχεται με όλες τις δυνάμεις της για την εξεύρεση των αποδοτικότερων λύσεων στα προβλήματα των στρατιωτικών. Ευελπιστούμε ότι το ΓΕΣ θα μεριμνήσει και θα προβεί σύντομα στην εκτέλεση πληρωμής των υπηρεσιών αργιών έτους  2018, 2021 και 2022  που παραμένουν απλήρωτες, αποδεικνύοντας στην πράξη την βούληση της Στρατιωτικής και Πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, για ισότιμη αντιμετώπιση των Ελλήνων Στρατιωτικών με τους υπόλοιπους εργαζομένους

6.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Αντισμήναρχος (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983503377.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

     

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

   

Δημήτρης Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γιώργος Κυριακάκης

Ανχης (ΕΜ)

 

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...