logo_image_3.png
  facebookpage  facebookgroup    instagram     twitter     viber     Youtube     email     email     phone    map   map    map                    Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο   

 

ΘΕΜΑ:  Αποζημίωση Εκτέλεσης Υπηρεσιών Αργιών σε Προσωπικό του Σ.Ξ.

 

       Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,

  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, είχε χαιρετήσει την απόφαση σας για την πληρωμή των 24ωρων υπηρεσιών αργιών έτους 2019, αλλά εκφράζει τον έντονο προβληματισμό, τόσο για την μη καταβολή της αποζημίωση εκτέλεσης Υπηρεσιών Αργιών σε προσωπικό του ΓΕΣ κατά το έτος 2018 όπως επισήμανε με το (γ) σχετικό (https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/913-pomens-apozimiosi-ypiresion-argion-stratoy-ksiras), όσο και για τον τρόπο καταβολής της οικονομικής αποζημίωσης των υπηρεσιών αργιών που εκτέλεσε το προσωπικό, για 24ωρη υπηρεσία τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες και κατά τόπους αργίες, για το έτος 2019.

      

  1. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Παράρτημα «Α» του (δ) σχετικού στον ορισμό των δικαιούμενων Ημερών Εκτός Έδρας (Η.Ε.Ε.) και Ημερήσιων Αποζημιώσεων (Η.Α) ανά αριθμό εκτελούμενων 24ωρων υπηρεσιών έτους 2019, προβλέπεται μια ομαδοποίηση του αριθμού των υπηρεσιών και της προβλεπόμενης αποζημίωσης ενώ θα έπρεπε το δικαιούμενο ποσό, να πιστωθεί αναλογικά και σύμφωνα με τον συνολικό αριθμό εκτέλεσης 24ωρων υπηρεσιών. Συγκεκριμένα με την διαταγή του ΓΕΣ/ΔΟΙ καταβάλλεται  προς αποζημίωση το ίδιο ποσό είτε τα στελέχη εκτέλεσαν 6, είτε 7, είτε 8 υπηρεσίες. Αντίστοιχα με το ίδιο ποσό πληρώθηκαν τα στελέχη είτε εκτέλεσαν 9, είτε 10, είτε 11 υπηρεσίες κ.ο.κ.,

 

  1. Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, η διαδικασία αυτή είχε ως αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις, να πιστωθούν σε στελέχη, λιγότερα χρήματα από αυτά που θα δικαιούταν στην περίπτωση που η προβλεπόμενη Ημερήσια Αποζημίωση (Η.Α.) καταβαλλόταν αναλογικά και σύμφωνα με τον συνολικό αριθμό εκτέλεσης των 24ωρων υπηρεσιών.
  1. Επιπρόσθετα και σύμφωνα με την ίδια διαταγή, εξαιρούνται από την πληρωμή των υπηρεσιών αργιών, στελέχη τα οποία λόγω της παρούσας υπηρεσιακής τους κατάστασης (άδεια ανατροφής-κύησης, αναρρωτική άδεια, υπηρέτηση στο εξωτερικό, στελέχη Εκτός Οργανικής Δύναμης κλπ), δεν δύναται να συμπεριληφθούν στην διαδικασία χορήγησης Ημερών Εκτός Έδρας (ΗΕΕ) κατά τον μήνα Δεκέμβριο, λόγω της συγκεκριμένης διαδικασίας αποζημίωσης που επέλεξε η Δνση Οικονομικού του ΓΕΣ. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι καλούνται τώρα να αναμένουν μελλοντικές αποφάσεις του επιτελείου για την είσπραξη των δεδουλευμένων τους, παρόλο που εκτέλεσαν με συνέπεια τις 24ωρες υπηρεσίες που τους αναλογούσαν σύμφωνα με το βαθμό και τη θέση τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους που βρισκόταν στην υπηρεσία.
  1. Διαπιστώνεται επίσης ότι το ΓΕΣ/ΔΟΙ επικαλείται στο έγγραφο του για την αποζημίωση των υπηρεσιών αργιών, το ΠΔ 200/1993 (Α75) «Περί Οδοιπορικών εξόδων του Στρατιωτικού Προσωπικού των ΕΔ», το οποίο βρισκόταν εν ισχύ έως τις 30/06/2019, καθώς σύμφωνα με το (α) σχετικό καθορίζεται εκ νέου η ημερήσια αποζημίωση του προσωπικού προσαυξημένη στα σαράντα 40,00€ ευρώ από 29,90€ που ήταν μέχρι τότε.

      Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,

  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, κατόπιν και σχετικού εγγράφου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, γνωρίζοντας τα άμεσα αντανακλαστικά που έχετε επιδείξει και στο παρελθόν στην επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν το προσωπικό του ΣΞ, ευελπιστούμε να δώσετε λύσεις στα αναφερόμενα προβλήματα που έχουν προκύψει από την συγκεκριμένη διαδικασία.
  1. Τέλος θεωρούμε δεδομένο ότι το ΥΠ.ΕΘ.Α. θα μεριμνήσει για την εύρεση σχετικού κονδυλίου, ώστε το ΓΕΣ να προβεί σύντομα στην εκτέλεση πληρωμής των υπηρεσιών των αργιών και του έτους 2018, που παραμένουν απλήρωτες, αποδεικνύοντας στην πράξη την βούληση της Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, για ισότιμη αντιμετώπιση των Ελλήνων Στρατιωτικών με τους υπόλοιπους εργαζομένους
  1. Εισηγητής Θέματος, Γραμματέας Μέριμνας Προσωπικού: Λχίας (ΤΠΖ) Αντώνης Καρτσωνάκης, τηλ.   6951369806.        
  1. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983503377.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                               Ο Πρόεδρος

                     Ο Γενικός Γραμματέας

                          Δημήτριος Ρώτας

                              Επγός (ΥΔΚ)

                      Γεώργιος Θεοδώρου

                              Τχης (ΠΖ)

 

Loading...

 

Loading...

 

Loading...

Loading...

Loading...

Loading...

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΜΕΝΣ

Χάρτης Ενώσεων

Χάρτης Ενώσεων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ

Αναζήτηση Ένωσης

Αναζήτηση Ένωσης

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Θεσσαλία

Μακεδονία & Θράκη

Ήπειρος

Κρήτη

Νήσοι Βορείου Αιγαίου

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας