Slider

 

ΘΕΜΑ:  Αποζημίωση Εκτέλεσης Υπηρεσιών Αργιών σε Προσωπικό του Σ.Ξ.

 

       Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,

  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, είχε χαιρετήσει την απόφαση σας για την πληρωμή των 24ωρων υπηρεσιών αργιών έτους 2019, αλλά εκφράζει τον έντονο προβληματισμό, τόσο για την μη καταβολή της αποζημίωση εκτέλεσης Υπηρεσιών Αργιών σε προσωπικό του ΓΕΣ κατά το έτος 2018 όπως επισήμανε με το (γ) σχετικό (https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/913-pomens-apozimiosi-ypiresion-argion-stratoy-ksiras), όσο και για τον τρόπο καταβολής της οικονομικής αποζημίωσης των υπηρεσιών αργιών που εκτέλεσε το προσωπικό, για 24ωρη υπηρεσία τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες και κατά τόπους αργίες, για το έτος 2019.

      

  1. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Παράρτημα «Α» του (δ) σχετικού στον ορισμό των δικαιούμενων Ημερών Εκτός Έδρας (Η.Ε.Ε.) και Ημερήσιων Αποζημιώσεων (Η.Α) ανά αριθμό εκτελούμενων 24ωρων υπηρεσιών έτους 2019, προβλέπεται μια ομαδοποίηση του αριθμού των υπηρεσιών και της προβλεπόμενης αποζημίωσης ενώ θα έπρεπε το δικαιούμενο ποσό, να πιστωθεί αναλογικά και σύμφωνα με τον συνολικό αριθμό εκτέλεσης 24ωρων υπηρεσιών. Συγκεκριμένα με την διαταγή του ΓΕΣ/ΔΟΙ καταβάλλεται  προς αποζημίωση το ίδιο ποσό είτε τα στελέχη εκτέλεσαν 6, είτε 7, είτε 8 υπηρεσίες. Αντίστοιχα με το ίδιο ποσό πληρώθηκαν τα στελέχη είτε εκτέλεσαν 9, είτε 10, είτε 11 υπηρεσίες κ.ο.κ.,

 

  1. Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, η διαδικασία αυτή είχε ως αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις, να πιστωθούν σε στελέχη, λιγότερα χρήματα από αυτά που θα δικαιούταν στην περίπτωση που η προβλεπόμενη Ημερήσια Αποζημίωση (Η.Α.) καταβαλλόταν αναλογικά και σύμφωνα με τον συνολικό αριθμό εκτέλεσης των 24ωρων υπηρεσιών.
  1. Επιπρόσθετα και σύμφωνα με την ίδια διαταγή, εξαιρούνται από την πληρωμή των υπηρεσιών αργιών, στελέχη τα οποία λόγω της παρούσας υπηρεσιακής τους κατάστασης (άδεια ανατροφής-κύησης, αναρρωτική άδεια, υπηρέτηση στο εξωτερικό, στελέχη Εκτός Οργανικής Δύναμης κλπ), δεν δύναται να συμπεριληφθούν στην διαδικασία χορήγησης Ημερών Εκτός Έδρας (ΗΕΕ) κατά τον μήνα Δεκέμβριο, λόγω της συγκεκριμένης διαδικασίας αποζημίωσης που επέλεξε η Δνση Οικονομικού του ΓΕΣ. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι καλούνται τώρα να αναμένουν μελλοντικές αποφάσεις του επιτελείου για την είσπραξη των δεδουλευμένων τους, παρόλο που εκτέλεσαν με συνέπεια τις 24ωρες υπηρεσίες που τους αναλογούσαν σύμφωνα με το βαθμό και τη θέση τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους που βρισκόταν στην υπηρεσία.
  1. Διαπιστώνεται επίσης ότι το ΓΕΣ/ΔΟΙ επικαλείται στο έγγραφο του για την αποζημίωση των υπηρεσιών αργιών, το ΠΔ 200/1993 (Α75) «Περί Οδοιπορικών εξόδων του Στρατιωτικού Προσωπικού των ΕΔ», το οποίο βρισκόταν εν ισχύ έως τις 30/06/2019, καθώς σύμφωνα με το (α) σχετικό καθορίζεται εκ νέου η ημερήσια αποζημίωση του προσωπικού προσαυξημένη στα σαράντα 40,00€ ευρώ από 29,90€ που ήταν μέχρι τότε.

      Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,

  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, κατόπιν και σχετικού εγγράφου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, γνωρίζοντας τα άμεσα αντανακλαστικά που έχετε επιδείξει και στο παρελθόν στην επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν το προσωπικό του ΣΞ, ευελπιστούμε να δώσετε λύσεις στα αναφερόμενα προβλήματα που έχουν προκύψει από την συγκεκριμένη διαδικασία.
  1. Τέλος θεωρούμε δεδομένο ότι το ΥΠ.ΕΘ.Α. θα μεριμνήσει για την εύρεση σχετικού κονδυλίου, ώστε το ΓΕΣ να προβεί σύντομα στην εκτέλεση πληρωμής των υπηρεσιών των αργιών και του έτους 2018, που παραμένουν απλήρωτες, αποδεικνύοντας στην πράξη την βούληση της Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, για ισότιμη αντιμετώπιση των Ελλήνων Στρατιωτικών με τους υπόλοιπους εργαζομένους
  1. Εισηγητής Θέματος, Γραμματέας Μέριμνας Προσωπικού: Λχίας (ΤΠΖ) Αντώνης Καρτσωνάκης, τηλ.   6951369806.        
  1. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983503377.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                               Ο Πρόεδρος

                     Ο Γενικός Γραμματέας

                          Δημήτριος Ρώτας

                              Επγός (ΥΔΚ)

                      Γεώργιος Θεοδώρου

                              Τχης (ΠΖ)

 

Loading...

 

Loading...

 

Loading...

Loading...

Loading...

Loading...

Πείτε μας τον προβληματισμό σας

 εδώ

ή

στο Email:

Ενωμένοι πιο Δυνατοί!!!

Εάν επιθυμείς μπορείς να γίνεις μέλος

εδώ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598115
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 17:00

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Slider

ΣΚΟΠΟΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. ιδρύθηκε το 2017 αποτελώντας τον θεσμικό εκπρόσωπο των εν ενεργεία σταρτιωτικών. Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι η προστασία, διαφύλαξη, προαγωγή των συμφερόντων και των θεμελιωδών δικαιωμάτων κάθε στρατιωτικού καθώς και η συμβολή για ποιοτική-ποσοτική αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

  

ΟΡΑΜΑ

Όραμα της Ομοσπονδίας είναι να αποτελεί καθημερινά τον συνεργάτη και το στήριγμα όλων των εν ενργεία στελεχών, ανεξαρτήτου βαθμού και προέλευσης. Ζητούμενο για την Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. είναι να αποτελεί σημείο αναφοράς, στην μακρά υπηρεσιακή πορεία των μονίμων στελεχών μέσα από τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

  

ΣΤΟΧΟΣ

Στόχος είναι η επίλυση προβλημάτων των εν ενεργεία στρατιωτικών, για την βελτίωση τόσο της οικογενειακής καθημερινότητας, όσο και της παραγωγικότητάς τους εντός της Υπηρεσίας. Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. δρα ως μια κοινή συνισταμένη, σαν μια οικογένεια, στην οποία κανείς δεν περισσεύει. Η ανταλλαγή απόψεων και η παρακολούθηση των εξελίξεων αποτελεί ζητούμενο για την Ομοσπονδία.

 

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμός ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη

 

 

xeriazip
 Γίνεται μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνονας τη φωνή της Ομοσπονδίας.