logo_image_3.png
  facebookpage  facebookgroup    instagram     twitter     viber     Youtube     email     email     phone    map   map    map                    Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο   

Παροχές - Διευκολύνσεις στο Στρατιωτικό Προσωπικό (Παιδικοί - Βρεφονηπιακοί Σταθμοί)

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί

1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), με την παρούσα επιστολή αποσκοπεί στην ενημέρωσή σας, αναφορικά με το θέμα των παροχών και διευκολύνσεων που προσφέρει η Υπηρεσία, στο πλαίσιο της μέριμνας υπέρ του προσωπικού και ιδιαίτερα στην διάθεση χώρων για την λειτουργία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

2. Αναγνωρίζουμε και επιβραβεύουμε το λειτούργημα που επιτελούν τα  στελέχη των Βρεφονηπιακών Σταθμών των Ενόπλων Δυνάμεων, που παρά τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες, εί ναι υποδειγματική η αφοσίωση τους στο καθήκον και στις υπηρεσίες που προσφέρουν στα παιδιά του στρατιωτικού προσωπικού. Η φύλαξη, η ψυχαγωγία, η απασχόληση και η καθημερινή φροντίδα είναι τα διαπιστευτήρια από το σύνολο των στελεχών.

3. Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. κατόπιν σχετικής επιστολής της Ε.Σ.Π.Ε.Λ., είναι σε  θέση να γνωρίζει ότι στην περιφερειακή ενότητα της Λάρισας υφίστανται δύο Παιδικοί Σταθμοί, οι οποίοι στεγάζονται στην 110 Π.Μ. και στην 1η ΣΤΡΑΤΙΑ. Στο μεν πρώτο Παιδικό Σταθμό (110 Π.Μ.), δύναται η φιλοξενία νηπίων και βρεφών, στο δε δεύτερο Παιδικό Σταθμό (1η ΣΤΡΑΤΙΑΣ), δύναται η φιλοξενία μόνο νηπίων και όχι βρεφών.

4. Η επιτακτική ανάγκη, των μελών της Ε.Σ.Π.Ε.Λ. αλλά και όλων των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που υπηρετούν στην περιοχή του νομού
Λάρισας, για την καθημερινή φύλαξη και απασχόληση των παιδιών τους, δημιουργεί έντονο προβληματισμό στο γιατί δεν καθίσταται δυνατόν να γίνουν οι προβλεπόμενες ενέργειες, έτσι ώστε να μπορεί και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός της 1η ΣΤΡΑΤΙΑΣ να φιλοξενήσει βρέφη. Μάλιστα προτείνεται από τα μέλη της  Ε.Σ.Π.Ε.Λ., να επιβαρυνθούν με τα αναλώσιμα υλικά (πάνες, γάλα κ.λ.π.) των τέκνων τους.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί

5. Στα πλαίσια της ανακήρυξης του 2018 ως Έτους Μέριμνας  Προσωπικού, αποτελεί χρυσή ευκαιρία για την υπηρεσία η υλοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος, επ’ ωφελεία των στελεχών του Στρατού Ξηράς, τους οποίους θα ανακουφίσει οικονομικά, καθώς για την φύλαξη των τέκνων τους στερούνται κάθε μήνα, σεβαστό ποσό του οικογενειακού τους προϋπολογισμού.

6. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.),  καλεί το Γενικό Επιτελείο Στρατού, να προβεί στις ανάλογες ενέργειές για την
άμεση εξέταση και υλοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος, λόγω του επικείμενου σχολικού έτους. Παράλληλα ζητείται από τα Γενικά Επιτελεία να
εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες τους, με τη διάθεση των απαραίτητων χώρων και του κατάλληλου προσωπικού, έτσι ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που μπορούν να φιλοξενούνται καθημερινά στους ήδη υπάρχοντες παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, που λειτουργούν στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη κ.λπ.

7. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983503377.

Μετά τιμής
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Λγος (ΠΖ)

 

 

Loading...

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΜΕΝΣ

Χάρτης Ενώσεων

Χάρτης Ενώσεων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ

Αναζήτηση Ένωσης

Αναζήτηση Ένωσης

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Θεσσαλία

Μακεδονία & Θράκη

Ήπειρος

Κρήτη

Νήσοι Βορείου Αιγαίου

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας