logo_image_3.png
  facebookpage  facebookgroup    instagram     twitter     viber     Youtube     email     email     phone    map   map    map                    Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο   

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Υφυπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,

 

  1. Με το άρθρο 85 του ν. 4646/2019 (α΄ σχετικό), ψηφίσθηκε η καταβολή ποσού 175 εκατομμυρίων (175.000.000) ευρώ, για την εφάπαξ παροχή κοινωνικού χαρακτήρα, ως διανομή Κοινωνικού Μερίσματος για το έτος 2019, προς στήριξη των οικονομικά αδύναμων προσώπων και ευάλωτων νοικοκυριών.
  1. Επιπρόσθετα με το (β) σχετικό, θεσπίστηκε ο καθορισμός των κριτηρίων εισοδήματος, περιουσίας, διαμονής και άλλων, που εξειδικεύονται, για την καταβολή του Κοινωνικού Μερίσματος, τις κατηγορίες των δικαιούχων, την βάση, τον τρόπο υπολογισμού και το ακριβές ποσό του διανεμόμενου Κοινωνικού Μερίσματος έτους 2019 ανά κατηγορία δικαιούχου, τις προϋποθέσεις, τον φορέα, τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τις επιμέρους αρμοδιότητες τους, την διαδικασία, το χρόνο και τον τρόπο καταβολής, το χρόνο και τον τρόπο ελέγχου των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για τη χορήγηση του ανά κατηγορία δικαιούχων, καθώς και κάθε άλλο θέμα τεχνικού ή λεπτομερειακού χαρακτήρα, που αφορά στην διανομή του κοινωνικού μερίσματος.
  1. Η φιλοσοφία διανομής του Κοινωνικού Μερίσματος, είναι η οικονομική βοήθεια στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, μεταξύ των οποίων και των οικογενειών των στρατιωτικών, λαμβάνοντας υπόψη οικογενειακά, εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
  1. Μεταξύ των κριτηρίων που λαμβάνεται υπόψη είναι ότι το συνολικό ποσό από τόκους καταθέσεων όλων των μελών της ωφελούμενης μονάδας (οικογένειας) σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, όπως έχουν δηλωθεί στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) του έτους 2019, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που προκύπτει από τον κατωτέρω μαθηματικό τύπο:

       Ετήσιος τόκος = 20.000*μέσο ετήσιο καταθετικό επιτόκιο 2018/100.

  1. Οι στρατιωτικοί κάνοντας χρήση προσφοράς ιδιωτικής τράπεζας (σύμβαση συνεργασίας μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας), έχουν προνομιακό επιτόκιο 3% για τους λογαριασμούς της μισθοδοσίας τους έως 5.000,00€, επιτόκιο κατά πολύ μεγαλύτερο του μέσου όρου που λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό των καταθέσεων τους.
  1. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται οι στρατιωτικοί με υψηλά εικονικά εισοδήματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Συγκεκριμένα με τον ισχύοντα μαθηματικό τύπο και για τόκους που έχει δηλώσει ο στρατιωτικός, π.χ. της τάξεως των 150,00€ Ευρώ, αυτός να θεωρείται λανθασμένα ως μεγαλοκαταθέτης με 30.000,00€ (αναγωγή σε κεφάλαιο με μέσο επιτόκιο 0,5%) και να αποκλείεται από την διανομή του Κοινωνικού Μερίσματος ενώ στην πραγματικότητα οι καταθέσεις του είναι 5.000,00€ και φυσικά δικαιούται το Κοινωνικό Μέρισμα.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Υφυπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,

  1. Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), κατόπιν σχετικής επιστολής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Θ), και δεδομένου του χρόνου υποβολής αιτήσεων για την καταβολή του Κοινωνικού Μερίσματος (από την 17η Δεκεμβρίου έως την 26η Δεκεμβρίου 2019), ζητούμε όπως η πολιτική ηγεσία, του κάθε συναρμόδιου Υπουργείου καθώς και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φορέα να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι στρατιωτικοί να μην θεωρηθούν (πέφτοντας θύματα μαθηματικών τύπων), ως μεγαλοκαταθέτες και ως εκ τούτου να τυγχάνουν  μειωμένων δικαιωμάτων (απόδοση μερίσματος – επιδόματος) από τους υπόλοιπους συμπολίτες μας.
  1. Εισηγητής θέματος, Τομεάρχης Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Παναγιώτης Παράσχος
  1. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377

                                              

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                              Ο Πρόεδρος

                      Ο Γενικός Γραμματέας

                         Δημήτριος Ρώτας

                             Επγός (ΥΔΚ)

                       Γεώργιος Θεοδώρου

                               Τχης (ΠΖ)

 

Loading...

 

Loading...

 

Loading...

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΜΕΝΣ

Χάρτης Ενώσεων

Χάρτης Ενώσεων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ

Αναζήτηση Ένωσης

Αναζήτηση Ένωσης

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Θεσσαλία

Μακεδονία & Θράκη

Ήπειρος

Κρήτη

Νήσοι Βορείου Αιγαίου

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας